Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Po dolgoletnem vračanju še požar

Ponoči so zagorele ruševine nekoč priljubljene izletniške točke Petriček – Griček pri Celju.
Že zdavnaj zapuščen in propadajoč nekdanji gostinski objekt na Petričku je ponoči dodatno uničil še požar. FOTO: Brane Piano<br />
&nbsp;
Že zdavnaj zapuščen in propadajoč nekdanji gostinski objekt na Petričku je ponoči dodatno uničil še požar. FOTO: Brane Piano<br /> &nbsp;
31. 1. 2019 | 10:21
31. 1. 2019 | 10:36
1:43
Celje – Okoli pol enajstih zvečer je sinoči zagorela zapuščena in propadajoča stavba nekdanje gostilne Griček oziroma družine Petriček nad desnim bregom Savinje pred naseljem Lisce pri Celju. Celjski poklicni gasilci ter prostovoljni gasilci z Babnega in Ostrožnega so požar pogasili, danes dopoldne pa se je na objektu začel še kriminalistični ogled. Vzrok požara zato še ni znan.
 
Petriček, kakor so ga imenovali Celjani po družini, ki je bila do povojne nacionalizacije lastnica stavbe in bližnjih zemljišč in gozdov, uradno pa so mu rekli Griček, je bil več desetletij priljubljena izletniška točka, prizorišče prvomajskih shodov, po začetku denacionalizacije in po propadu Gostinstva Celje pa je začel objekt skupaj z okolico, tudi športnim igriščem in trim stezo, skakalnico in kratkim smučiščem z vlečnico, propadati.
 
Dedičem denacionalizacijskega upravičenca Ervina Avgusta Petrička so šele po 15 let dolgem postopku lastnino leta 2009 vrnili in potem je bila naprodaj. Nekaj gozda je kupil bližnji kmet, stavbe in zemljišč okoli nje pa nihče. Mestne občine Celje nakup ni zanimal, bližnje športno igrišče pa je prenesla v last Športne zveze Celje. Leta 2015 je že kazalo, da bo družina Petriček stavbo, ki se ji je medtem udrla streha, ter okolico prodala, a iz tega doslej ni bilo nič.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine