Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Paznika polil z vročim mlekom

Nad pravosodne policiste: Casiraghi spet na zatožni klopi
Včasih je prihajal na sodišče razgaljen, tokrat si je čez glavo poveznil jopič. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Včasih je prihajal na sodišče razgaljen, tokrat si je čez glavo poveznil jopič. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
15. 9. 2018 | 08:00
2:23
Novo mesto – Razvpiti obsojenec Stephen Casiraghi, ki je na prostosti, je spet sedel na zatožno klop. Tožilstvo bi ga za več let poslalo za zapahe zaradi napadov na pravosodne policiste oziroma oviranja njihovega dela. Obtoženi krivde ni priznal in je očitke označil za laž.



Gre za tri dogodke v letih 2012, 2013 in 2014, zaradi katerih je bilo na novomeškem okrožnem sodišču zaslišanih kar 16 pravosodnih policistov. Casiraghiju očitajo, da je maja 2012 z vročim mlekom polil pravosodnega policista, tožilstvo bi ob priznanju v tem delu predlagalo leto zapora. Še za leto in pol bi ga zaprlo zaradi dogodka iz novembra 2013, ko so nameravali opraviti osebni pregled, saj naj bi imel pri sebi neki zavitek in med sprehodom je bilo videti, da ga hoče prodati enemu od sotrpinov. Casiraghi je zavitek z neznano snovjo vtaknil v usta, potem pa se je začel pazniku aktivno upirati, kričal je, krilil z rokami, ga cukal, brcal, hotel ga je celo ugrizniti. Tega dejanja prav tako ni priznal. Še preden pa je hotel tožilec predlagati kazen za tretje dejanje, je zanikal še tega. Oktobra 2014 naj bi se nad pravosodna policista najprej spravil z žaljivkami in grožnjami, enemu je še zabrusil, da mu bo zbil nasmešek z ustnic, zatem pa je začel pljuvati in dvema pljunil tudi v obraz. Zaradi preiskav, povezanih z možno okužbo, sta bila dva paznika nekaj časa na bolniškem dopustu.

Na sodišču so hoteli predvajati videoposnetek enega od dogodkov, vendar zgoščenka ni delovala. Casiraghija bo moral pregledati še izvedenec psihiater, čeprav sta doslej dva izvedenca že izdelala široko diagnostiko, njuna zaključka pa sta bila, da so nanj vplivale zunanje okoliščine in dražljaji, ki ga tako razburijo, da izgubi oblast nad svojim vedenjem, zaradi česar je bil bistveno zmanjšano prišteven. Sojenje se nadaljuje novembra, takrat je pričakovati tudi sodbo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine