Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Osumljenec materi priznal umor Viktorije Marinove

Bolgar Severin Krasimirov, osumljen za brutalen umor bolgarske preiskovalne novinarke, je dejanje priznal materi.
FOTO: AP
FOTO: AP
V. U.
11. 10. 2018 | 16:40
11. 10. 2018 | 16:41
1:45
Dvajsetletni Bolgar Severin Krasimirov, ki so ga kot osumljenca za posilstvo in umor bolgarske preiskovalne novinarke Viktorije Marinove aretirali v Nemčiji, je dejanje priznal materi, poroča Reuters. O priznanju je javno, v programu bolgarske televizijske postaje Nova, spregovorila sama mati osumljenca Nadedža Krasimirova. »Priznal je, da je umor storil globoko pod vplivom alkohola in drog, nakar se je pred mano zjokal.«

Bolgarsko tožilstvo je Krasimirova v odsotnosti že obtožilo posilstva in umora in od Nemčije zahteva njegovo izročitev. Sodili bi mu v Bolgariji. Da so ga aretirali v Nemčiji, so sicer sporočili včeraj, dan pred tem pa je bolgarska policija izpustila Romuna, ki so ga najprej prijeli v povezavi z umorom. Minister za notranje zadeve Mladen Marinov je dejal, da so preiskovalci na oblačilih umorjene novinarke našli dokaze na podlagi DNK.


Marinova, ki je pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena v mestu Ruse na severu države. Našli so jo v soboto, takoj po tem pa so se začeli vrstiti pozivi pristojnim, naj se preiskave umora lotijo zelo resno, saj je Marinova tretja novinarka, ki je umrla nasilne smrti v Evropski uniji v zadnjem letu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine