Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Osumljenec hudo pretepel svojo babico in lažje ranil dekle

23-letni osumljenec je hudo ranil svojo 74-letno babico, ki je posredovala v prepiru med vnukom in njegovim dekletom. Starejša ženska je v smrtni nevarnosti.
Po dejanju je osumljeni po telefonu poklical reševalce in dejal, da je babica sama padla. FOTO: Jure Eržen/Delo
Po dejanju je osumljeni po telefonu poklical reševalce in dejal, da je babica sama padla. FOTO: Jure Eržen/Delo
A. I.
12. 10. 2020 | 16:22
12. 10. 2020 | 16:27
2:59
S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da so bili v petek dopoldne obveščeni o poskusu uboja na območju Rač. 23-letni moški je pretepel dve ženski. 74-letna ženska je imela zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje.

»Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja sta policista osumljenemu ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala. Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, na kraj kaznivega dejanja sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna okrožna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je 23-letni osumljenec tega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle,« je sporočil Miran Šadl s PU Maribor. 
 
Po dejanju je osumljeni po telefonu poklical reševalce in dejal, da je njegova babica sama padla in se poškodovala. Starejša ženska je utrpela zelo hude telesne poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle so po zdravniški oskrbi odpustili v domačo oskrbo.


Za poskus uboja zagrožena kazen od pet do 15 let zapora


»Osumljenega so mariborski kriminalisti v nedeljo ob 9. uri zjutraj privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34. členom istega zakona in nasilništva po 296/II čl. KZ-1. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za osumljenca odredil pripor,« je še dodal Šadl.

Za kaznivo dejanje poskusa uboja je predpisana kazen zapora od pet do 15 let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let. Osumljeni je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine