Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Obžaluje marsikaj, a trdi, da ni morilec

Mirko Pilinger - Miki, obsojen na 30 let zapora zaradi umora in poskusa uboja, sodbo izpodbija na višjem sodišču
Dejan Novak z odvetnikom Igorjem Grošljem in Mirko Pilinger z odvetnikom Adamom Molanom. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda/Slovenske novice
Dejan Novak z odvetnikom Igorjem Grošljem in Mirko Pilinger z odvetnikom Adamom Molanom. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda/Slovenske novice
24. 10. 2024 | 21:08
24. 10. 2024 | 21:08
5:39

V nadaljevanju preberite:

»Obžalujem veliko stvari, ki sem jih storil v življenju, vendar nisem tisti, ki je umoril Sabostjana Kovačiča in poskušal ubiti Demirja Brezarja,« je danes senatu višjega sodišča, še preden sprejmejo odločitev o njegovi nadaljnji usodi, prek videokonference iz pripora zatrdil 28-letni Mirko Pilinger - Miki. Zaradi omenjenih kaznivih dejanj je bil na novomeškem okrožnem sodišču obsojen na 30 let zapora.

Tako kot Pilingerjev zagovornik odvetnik Adam Molan se je na obsodilno sodbo pritožil tudi odvetnik Igor Grošelj, zagovornik soobtoženega 22-letnega Dejana Novaka. Ta je bil za svojo vlogo pomočnika pri umoru in poskusu uboja obsojen na 19 let zapora.

Kot je danes pojasnila višja sodnica poročevalka Stanka Živič, je prvostopenjsko sodišče po obsežnem postopku, med katerim so zaslišali 28 prič, pet izvedencev, šest strokovnih prič, brez dvoma sklenilo, da je obtoženima krivda dokazana. Pilinger je 3. septembra 2022 pri romskem naselju Žabjak okoli 22. ure z avtomatsko puško streljal na seata alhambro, pri čemer je 22-letnega Sabostjana Kovačiča - Bestjana z najmanj enim direktnim strelom v glavo ubil, Brezarja pa z najmanj enim strelom skozi vetrobransko steklo zadel v obraz in ga hudo ranil.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine