Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ob eksploziji sta se porušili še dve steni banke

Policija storilca ali storilce še išče, domačine pa poziva, naj sporočijo čim več informacij o dogodku, predvsem o opaženih sumljivih vozilih in osebah.
FOTO: Tadej Regent/Delo
FOTO: Tadej Regent/Delo
M. K., N.S.
16. 4. 2019 | 08:40
16. 4. 2019 | 13:58
1:47
Nekaj pred četrto uro zjutraj je v Divači ob bankomatu odjeknila močna eksplozija, kar je sprožilo več alarmov. Eksplozija je poškodovala poslovalnico banke, ob kateri je bil bankomat, ter več vozil, parkiranih na bližnjem parkirišču. Po naših informacijah so storilci uporabili plin, eksplozija pa je bila tako močna, da sta se porušili dve steni poslopja banke.

Policija je bila o dogodku obveščena ob 3.57, na kraj pa je takoj prišlo več policijskih patrulj. Trenutno kriminalisti opravljajo ogled kraja in bodo javnost obvestili, ko bo znanih več podatkov. Na PU Koper pozivajo prebivalce Divače in okolice, naj jim na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 sporočijo vse, kar so opazili ponoči in bi bilo lahko povezano z eksplozijo, še posebej podatke o morebitnih sumljivih osebah in vozilih.

V zadnjem letu so policisti že obravnavali nekaj podobnih eksplozij, ko so se storilci skušali dokopati do denarja tako, da so razstrelili bankomat. Primeri prihajajo predvsem iz vzhodnega dela Slovenije in bližine avtocest. Na bankomate so se v letu 2018 spravili enajstkrat, od tega petkrat z eksplozivom. Zadnja dva raztreljena lani sta bila decembra, in sicer v Lenartu z uporabo plina in na Petrolu v Beltincih. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine