Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Ni znal od sto odšteti sedem in nato še sedem

Izvedenka meni, da je bil Žarko Gorenjc, ko je marca 2021 domnevno s pasom kopalnega plašča zadavil svojo ženo, neprišteven.
Bančnik Žarko Gorenjc je bil nepravnomočno obsojen. FOTO: Dejan Javornik
Bančnik Žarko Gorenjc je bil nepravnomočno obsojen. FOTO: Dejan Javornik
9. 1. 2024 | 05:00
9. 1. 2024 | 06:43
5:08

V nadaljevanju preberite:

Na ljubljansko višje sodišče, kjer na obravnavi razčiščujejo, ali je bil Gorenjc 5. marca 2021, ko naj bi s pasom kopalnega plašča zadavil svojo ženo, prišteven ali ne, je bila hrvaška strokovnjakinja, ki jo je angažirala obramba, včeraj vabljena kot priča. Zanjo ni dvoma, da je bil neprišteven. In o tem je tako zelo prepričana, da celo meni, da sta slovenska izvedenca Majda Zorec Karlovšek (toksikologija) in Peter Pregelj (psihiatrija) zelo slabo opravila svoje delo. Po njenem ne bereta dovolj literature, ne spremljata novih znanstvenih dognanj in nista multidisciplinarna. Preglju je tako celo očitala, da ne zna računati, zaradi česar jo je ena od treh članic sodnega senata opozorila, naj neha s takšnimi vrednostnimi ocenami.

Radeljakova je sicer na dolgo in široko opisovala, kako je prišla do svojih zaključkov. Pri Gorenjcu je ugotovila mejno osebnostno motnjo, imenovano tudi borderline, ki se je razvila že v otroštvu. Začel naj bi se zapirati vase, na ljudi okoli sebe gledati črno-belo, se izogibati družbi. Da bi se pomiril, naj bi najprej začel zlorabljati marihuano, in to že proti koncu svojih najstniških let, v naslednjih dvajsetih letih pa še alkohol in kokain.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine