Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Namesto dostavljavcev hrane prišla na obisk roparja

Štajerec se je dogovoril z 28-letnico za posteljno avanturo, a sta ga oropala njena pajdaša.
Eden od storilcev je bil že na hladnem in ga čaka še več postopkov. FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff
Eden od storilcev je bil že na hladnem in ga čaka še več postopkov. FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff
30. 5. 2023 | 05:00
30. 5. 2023 | 11:37
4:49

Povsem drugače, kot se je izteklo, si je Štajerec zamislil obisk glavnega mesta. Na spletni strani avanture.net, na kateri je spolne storitve oglaševala 28-letnica, ki se je predstavljala kot Shy.KittyCat (sramežljiva muca, torej), je z njo navezal stik. A je nato postal žrtev ropa.

Poleg 28-letne Ljubljančanke preiskujejo še 23-letnega Ljubljančana in 23-letnega hrvaškega državljana. Žrtev se je z domnevno prostitutko začela pogovarjati oziroma si dopisovati, ta mu je poslala tudi številko mobilnega telefona ter se predstavila kot Ella. Devetega aprila lani ji je on poslal SMS, ali dela, odgovorila mu je pritrdilno in da lahko pride v Ljubljano, in sicer opolnoči v Hotel Park. Pričakala ga je pred hotelom ter mu dejala, naj ji da 180 evrov, da bo šla najet sobo. Šla je do recepcije in to opravila, nato pa Davorinu poslala SMS, naj pride v sobo številka 1208. Ta je ves radosten pohitel posteljni avanturi naproti, niti slutil pa ni, kaj ga čaka.

Zahtevala ves denar

Ko je vstopil v sobo, mu je rekla, da bo skočila pod tuš, on pa naj prižge televizor. Slišal je, da se v kopalnici z nekom pogovarja. Sedel je na postelji, ko je nenadoma nekdo začel z vso silo razbijati po vratih. Tjaša je iz kopalnice zavpila Wolt, kot da gre za dostavljavce hrane, nato prišla iz kopalnice, odprla vrata sobe ter se vrnila v kopalnico.

Vstopila sta njena domnevna pajdaša. Ljubljančan je zatulil na Štajerca: »Kaj počneš v tej sobi z mojo sestro?!« Z vso močjo ga je udaril in zahteval, naj mu izroči ves denar, ki ga ima pri sebi, zahtevo pa podkrepil s še enim močnim udarcem v obraz. Prestrašeni moški mu je dal vse, kar je imel pri sebi, to je bilo 90 evrov. Medtem ko je Hrvat stal za Davorinom in bil pripravljen, da se tudi sam vplete v dogajanje, je Ljubljančan od Štajerca zahteval, naj gre z njima na bankomat ter dvigne toliko denarja, kolikor ga bo lahko.

Z dvigalom so se odpeljali v pritličje, oškodovanec pa je izkoristil priložnost in stekel do recepcije. Potožil je, da ga je nekdo pretepel. V avlo je nato prihitel Ljubljančan, po njej lovil Davorina, ga ujel in še enkrat udaril, nato sta s pajdašem zapustila hotel. Žrtev ropa je poklicala policijo, zdravniško pomoč pa pozneje poiskala v mariborskem kliničnem centru. Tam so ugotovili, da ima površinsko poškodbo glave.

Takoj za roparjema je hotel zapustilo dekle, ki na recepciji ni vrnilo ključev sobe, v hotelu pa tiste noči menda ni bila prvič gostja. Izgovori, da ni vedela za namene roparjev ali da z zadevo ni imela ničesar, ji ne bodo pomagali, saj so jo z obema 23-letnikoma po odhodu iz hotela posnele nadzorne kamere. Na njih je jasno videti, da 28-letnica in Ljubljančan hodita objeta.

Ni bilo prvič

Tistega dne se je Ljubljančan že zapletel v rop v ljubljanski Šiški, tam je nič hudega slutečega moškega obtožil, da je imel spolni odnos z njegovo ženo. Zgrabil ga je za bundo in od njega zahteval denar. Ker se je moški uprl, ga je vlekel za oblačila, udaril po licu ter mu sledil. Kasneje mu je zagrozil s kuhinjskim nožem.

Moški se je močno prestrašil, saj je menda z nožem zamahnil proti njegovemu prsnemu košu. Iz žepa je potegnil denarnico, v kateri je imel več tisoč evrov. Ropar je vzel nekaj denarja, a so na kraj dogodka že prišli policisti in ga prijeli. Rop je priznal, menda se je vse zgodilo pod vplivom alkohola in pomirjeval. Obsojen je bil na na 22 mesecev zapora. Gre sicer za starega znanca sodišč, proti njemu poteka več postopkov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine