Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Soči umrl 65-letni poljski kajakaš

Glede na prve ugotovitve je vzrok njegove smrti najverjetneje zdravstvene narave.
Soča FOTO: Novogoriška policija
Soča FOTO: Novogoriška policija
A. I.
16. 9. 2024 | 09:29
16. 9. 2024 | 09:46
1:48

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da je včeraj na Soči umrl poljski državljan. 65-letni kajakaš se je skupaj s še šestimi prijatelji, vsi so državljani Poljske, okoli 13. ure v lastni režiji iz vstopnega mesta za kajakaše v Čezsoči spustil po reki Soči.

Ko so okrog 14. ure prišli v bližino vstopnega mesta za kajakaše na Boki blizu naselja Žaga, je 65-letnik veslal v sredini skupine. Nato se je nenadoma ustavil ob levem bregu Soče in odvrgel veslo ter se s kajakom obrnil v vodo. Prijatelji so ga takoj začeli oživljati, na pomoč so poklicali tudi reševalce NMP ZD Tolmin, ki so nadaljevali reanimacijo Poljaka. Kljub temu mu niso mogli več pomagati. 

Dežurni zdravnik ZD Tolmin je na kraju lahko potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Glede na prve ugotovitve je vzrok njegove smrti najverjetneje zdravstvene narave oziroma nenadno poslabšanje njegovega zdravstvenega stanja. Dokončno bodo to potrdili v sklopu obdukcije. 

Policisti PP Bovec so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku z vsemi ugotovitvami pisno obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine