Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na ljubljanskem avtoodpadu izbruhnil obsežen požar

Požar je gasilo več kot 100 gasilcev, po prvi oceni je požar obsegal približno 8.000 kvadratnih metrov površine.
Fotografije je simbolična. FOTO: Boštjan Fon/Slobenske novice
Fotografije je simbolična. FOTO: Boštjan Fon/Slobenske novice
Š. J.
23. 8. 2020 | 08:34
23. 8. 2020 | 16:05
1:54
Na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani je včeraj malo pred polnočjo izbruhnil obsežen požar na avtoodpadu, zagorele so pnevmatike in drugi zelo vnetljivi odpadni materiali. Po prvi oceni je požar obsegal približno 8.000 kvadratnih metrov površine.

Interventne službe še vedno izvajajo ustrezne ukrepe, zato se ogled kraja s strani policije še ni začel, nam je nekaj pred 16. uro sporočila Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana. Predvidoma bodo policisti ogled kraja opravili jutri, v kolikor bodo pogoji to omogočali.

Policisti trenutno zbirajo in preverjajo okoliščine požara. Vzrok še ni znan.

Na delu je bilo gasilskih več enot, ki so se borile z intenzivnim ognjem, so na facebooku zapisali gasilci ljubljanske brigade. Stotih poklicnim gasilcem je na pomoč priskočilo še deset prostovoljnih gasilskih enot. Skupaj jih je v gašenju požara sodelovalo prek 220.

Požar so pred tretjo uro zjutraj omejili, nato pa gasili posamezna požarišča in jih razkopavali zaradi velike količine tlečega materiala.

Ob 11.30 je Gasilska brigada Ljubljana na svoji strani na Facebooku sporočila, da je gašenje zaključeno, na lokaciji pa je ostalo še nekaj gasilcev, ki bodo gasili morebitna žarišča. Občane obveščajo, da je nevarnost zaradi sproščanja dima minila in da lahko »varno zadihajo«.

Promet na Cesti dveh cesarjev je sproščen, policisti prosijo, da se ljudje pogorišču ne približujejo ali poskušajo nanj celo vstopati.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine