Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Gorenjskem v hudi prometni nesreči umrla voznica

Lani je na gorenjskih cestah v prometnih nesrečah umrlo 11 udeležencev, leto prej pa devet.
Lani so gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja. FOTO: PU Kranj
Lani so gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja. FOTO: PU Kranj
A. I.
8. 1. 2021 | 10:37
8. 1. 2021 | 16:49
2:32
Na Gorenjskem se je danes zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, je voznica na regionalni cesti Kranj–Medvode po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad vozilom in med drsenjem silovito trčila v tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti. Cesta na tem odseku je bila do popoldneva zaprta.

Policisti v povezavi z nesrečo še iščejo voznika tovornega vozila oziroma cisterne, ki se je med vožnjo iz Jeprce proti Kranju umikal smrtno ponesrečeni voznici, ko je ta nepravilno prehitevala. Policija prosi, da se jim voznik javi na interventno številko 113.
 

V letu 2020 na gorenjskih cestah umrlo 11 ljudi


Lani je na gorenjskih cestah v prometnih nesrečah umrlo 11 udeležencev, leto prej devet, je sporočil Bojan Kos s PU Kranj. Policisti ob tem pozivajo k previdnosti in izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, izogibajte se prehitevanju, pazite na križiščih, bodite pripeti z varnostnim pasom, med udeležbo v prometu ne uporabljajte telefona in spoštujte prometna pravila. Pešci naj bodo vidni in previdni, je še dodal Kos.

 

Lani so gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja. Na Lipcah je voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest oseb. Februarja je na območju Gorenje vasi umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Umrl je v bolnišnici. Marca je na območju Brda pri Kranju umrl kolesar, so zapisali v poročilu za leto 2020. Junija se je v Trebiji smrtno ponesrečil motorist, julija pa je po trčenju umrl voznik v Podbrezjah.

Avgusta, septembra in oktobra sta vsak mesec umrla po dva udeleženca, skupno šest. Avgusta je v eni nesreči voznik trčil v železniški nadvoz v Vrbi, v drugi pa je v okolici Kranja voznik zapeljal s ceste in umrl. Septembra sta v eni nesreči v Selški dolini umrla motorist in potnica na motornem kolesu, oktobra pa voznica pri Spodnjem Brniku in še motorist v Lescah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine