Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Češki koči se je smrtno ponesrečila planinka

Pri padcu se je tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla.
Fotografija je simbolna. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolna. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
16. 7. 2023 | 16:30
16. 7. 2023 | 18:51
2:00

Do sedaj je posadka policijskega helikopterja z dežurno ekipo za reševanje v gorah in gorskimi reševalci posredovala na območju Gorenjske v treh dogodkih, javljajo s Policijske uprave Kranj. Ena oseba je umrla.

Okoli poldneva je helikopterska ekipa posredovala v Sovatni, kjer si je pohodnik med sestopanjem s Kriških podov proti Vratom poškodoval nogo. V reševanju so sodelovali mojstranški gorski reševalci.

Okoli 13.25 je 43-letna slovenska planinka sestopala s Češke koče proti Planšarskemu jezeru in na območju Hudičevega klanca zdrsnila, padla v globino več kot 100 m in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrla. V reševanju so sodelovali tudi gorski reševalci z Jezerskega in posadka policijskega helikopterja.

To je že druga tragična nesreča v slovenskih gorah ta konec tedna. V soboto je planinka zdrsnila na poti s Triglava čez Prag in padla v globino. Umrla je na kraju dogodka.

image_alt
Z gora znova reševali turistke

Gorski reševalci so ta konec tedna večkrat posredovali. Ko navaja uprava za zaščito in reševanje, so danes na Sovatni v občini Kranjska Gora pomagali planincu, ki se je poškodoval pri padcu. S helikopterjem pa so ga nato prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Popoldne so reševali tudi planinca, ki se je zaplezal v bližini Gamsovega skreta v Kamniški Bistrici. Nepoškodovanega so rešili ter ga s helikopterjem prepeljali v Kamniško Bistrico.

Pomemben je vsak korak, vsak gib, vsaka odločitev, svari Policija.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine