Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Med kopanjem v Soči jo je odneslo, za njo je skočila prijateljica

Na srečo se je za Belgijki vse srečno razpletlo.
Soče ne smemo podcenjevati. FOTO: Uroš Hočevar/kolektiff
Soče ne smemo podcenjevati. FOTO: Uroš Hočevar/kolektiff
Ju. P.
9. 8. 2022 | 16:09
2:02

Veliko sreče sta imeli tujki v ponedeljek zvečer malo pred pol deseto med nočnim kopanjem v reki Soči. Na lastni koži sta izkusili, da smaragdne lepotice ne smemo podcenjevati, v domovino pa bosta z dopusta lahko odnesli le slabo izkušnjo. Lahko pa bi se končalo precej slabše.

Kot je sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da sta pod kampom na območju naselja Trnovo ob Soči v reko Sočo padli dve državljanki Belgije, ki jima ni uspelo izplavati na obrežje. »Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je skupina petih belgijskih državljanov okoli 20.30 odšla iz kampa po stezi do reke Soče. Dvaindvajsetletno dekle iz skupine je nato zaplavalo ob bregu reke Soče, rečni tok pa jo je začel odnašati, zato je v reko za njo skočila druga 22-letna državljanka Belgije in jo poskušala izvleči iz vode,« je pojasnil Božnik.

Rečni tok je nato obe začel odnašati po strugi reke Soče naprej, potem pa sta se prijeli za večjo skalo in na pomoč poklicali svoje prijatelje. Obe dekleti so nedolgo zatem iz reke rešili prisotni in ju izvlekli iz vode na obrežje reke Soče še pred prihodom gasilcev PGD Kobarid, reševalcev GRS Tolmin in reševalcev nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin. Ti so dekleti na kraju nezgode pregledali in ustrezno oskrbeli. »Po sedanjih podatkih nista bili poškodovani,« pojasnjuje Božnik.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine