Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Loviću sedem let zapora za smrt brezdomca

Alen Lović je priznal svojo vlogo v usodnem pretepu. V zaporu bi rad postal boljši človek.
Alen Lović je krivdo priznal in bil obsojen na sedem let zapora. FOTO: Boštjan Fon
Alen Lović je krivdo priznal in bil obsojen na sedem let zapora. FOTO: Boštjan Fon
Boštjan Fon
14. 1. 2019 | 18:20
14. 1. 2019 | 18:34
3:32
Kranj – Na sedem let zapora so danes na kranjskem okrožnem sodišču obsodili Alena Lovića, ki je lani 8. septembra sodeloval v pretepu, v katerem je umrl jeseniški brezdomec. Še dva obtožena, Gloria in Franc Kleindienst, pa krivdo zavračata.

Na tisto sončno soboto se je v jeseniškem predelu, imenovan Baza, zgodila tragedija, o kateri smo poročali in v kateri je umrl 36-letni Matevž Muzga Potočnik. Živel je enem od treh zabojnikov, ki jih je občina Jesenice namestila za zavetišče ljudi z roba družbe. V zabojniku, kjer je prebival, se je z njim dobila druščina, zakonca Gloria in Franc Kleindienst ter njun kolega Alen Lović. Prišlo je do spora, trojka ga je surovo pretepla in obrcala. Nemočnega so ga zapustili ležati v zabojniku, naslednji dan so ga našli brez znakov življenja.

Trojico, ki je bila z Muzgo Potočnikom usodno soboto, so kriminalisti izsledili že v nedeljo zvečer in ji odvzeli prostost. Prejšnji teden so na kranjsko sodišče pripeljali 35-letno Glorio Kleindienst. Obtožnica ji očita, da je v začetku septembra lani sodelovala pri povzročitvi posebno hudih telesnih poškodb, zaradi katerih je umrl oškodovanec. Kaznivo dejanje naj bi po mnenju tožilstva Kleindienstova storila v sostorilstvu z možem ​Francem in Alenom Lovićem. Če bi priznala krivdo, je tožilstvo Kleindienstovi ponujalo sedem let zaporne kazni, a je obtožena krivdo zanikala. Čez teden dni je sodnica še soobtožencema zastavila enako vprašanje o priznanju krivde.

Alen Lović je krivdo brez obotavljanja priznal. Franci Kleindienst je v nasprotju z njim krivdo, tako kot teden dni pred njim soproga, zanikal. Narok za izrek kazenske sankcije Loviču se je opravil takoj, Kleindiensta pa so odpeljali nazaj v pripor, kjer bo počakal na sojenje. Opravili ga bodo že čez teden dni.
 

Obžaloval svoje dejanje


»Rad bi se opravičil vsem svojcem,« je povedal v zagovoru Alen Lović: »Dejanje močno obžalujem in ga bom obžaloval do konca življenja. Če bi bil trezen, kaj takega ne bi storil. Ko se je to zgodilo, sem spil dva litra vina, bil sem močno alkoholiziran. Zelo mi je težko in obljubim, da se bom spremenil in postal boljši človek. Če bi se dalo, bi vse spremenil. V zaporu bi se rad spremenil, se odvadil od alkohola in postal boljši.«

»Močno krvavečega poškodovanca, ki je bil verjetno v nezavesti, je Lović zapustil, ne da bi mu nudil pomoč,« je bilo neposredno tožilstvo in mu očitalo, da je poškodovanca zapustil, ne da bi mu nudil ali vsaj poiskal pomoč, nato pa navrglo tudi nekaj olajševalnih okoliščin, med drugim tudi dejstvo, da Lović še nima kazenske evidence. »Sodišče naj upošteva, da je bil obtoženi v času storitve pod vplivom alkohola,« je povedala obramba: »Tudi oškodovanec je imel visoko stopnjo etanola v krvi, kar se je pokazalo pri obdukciji. Lović je bil pod vplivom zakoncev Kleindienst. Predlagamo, da sodišče odmeri nižjo kazen, kot jo zahteva tožilstvo.« Sodišče pa je do potankosti sledilo tožilstvu in mu izreklo kazen sedmih let zapora, oproščen pa je bil plačila sodnih stroškov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine