Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Kritika ostra, a še v mejah dovoljenega

Kardiolog Blaž Mrevlje kolega Darka Zormana označil za očeta afere z žilnimi opornicami.
Blažu Mrevljetu ni mogoče očitati kaznivega dejanja, meni sodišče. FOTO: Leon Vidic/Delo
Blažu Mrevljetu ni mogoče očitati kaznivega dejanja, meni sodišče. FOTO: Leon Vidic/Delo
2. 2. 2022 | 06:00
4:30

V nadaljevanju preberite:

Da je bila njegova kritika ostra in da je včasih res uporabljal neprimerne izraze, je menila ljubljanska okrožna sodnica Ana Testen, ki je zaradi domnevne razžalitve sodila kardiologu Blažu Mrevljetu. A je bil njegov zapis, ki se je nanašal na zasebnega tožilca Darka Zormana, vendarle kritika še v mejah sprejemljivega. Obtoženega je oprostila razžalitve, Zorman pa je napovedal pritožbo.

Blaž Mrevlje se je na zatožni klopi znašel zaradi zapisa Portret Darka Zormana: anomalija, ki se ne bi smela več ponoviti, ki je bil 18. novembra 2015 objavljen na spletnem portalu Portal plus. Za Zormana je zapisal, da je zdravnik, ki je bil zaposlen na oddelku za kardiologijo v UKC Ljubljana, kjer je vodil elitno enoto Kateterski laboratorij, čeprav za to ni imel osnovnih akademskih pogojev, in sicer doktorata znanosti.

Zasebnega tožnika je zmotil zapis, da je luzer, da ga tudi google ne najde, pa da je »anomalija slovenskega zdravstva, pravzaprav spakedralo in izum slovenske tranzicijske zgodbe,« da je del »zdravniško-dobaviteljske mafije.« Med drugim je še zapisal, da je srčika njegovega problema doživljenjska zafrustriranost, pa tudi, da je bil oče afere z žilnimi opornicami.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine