Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Kriminalisti ugotavljajo vzrok požara in višino škode v mariborskem vrtcu

Požar so kmalu pogasili, vzrok požara in višina gmotne škode bosta predvidoma znana v ponedeljek. V vrtcu so organizirali varstvo za otroke.
Požar v Mariboru. Foto Radio Maribor / Facebook
Požar v Mariboru. Foto Radio Maribor / Facebook
Be. B., A. V., STA
29. 6. 2019 | 22:09
30. 6. 2019 | 16:22
3:09
V soboto zvečer, nekaj pred 21. uro je zagorelo v mariborski mestni četrti Studenci. Zagorel je waldorfski vrtec na Valvasorjevi ulici, toda k sreči je nastala zgolj materialna škoda, saj v času požara v stavbi ni bilo ljudi.

Kot je za STA pojasnil Bojan Kitel s PU Maribor, je v soboto zvečer zagorel objekt velikosti 10 krat 30 metrov. Posredovalo je okoli 130 gasilcev iz GB Maribor, PGD Studenci, Pekre, Radvanje, Razvanje, Maribor mesto, Kamnica, Pobrežje in Malečnik. Po poročanju Radia Slovenija je bil eden od gasilcev lažje poškodovan.

Požar so kmalu pogasili, vzrok požara in gmotno škodo pa še ugotavljajo. Izsledki kriminalistične preiskave bodo predvidoma znani v ponedeljek, po nekaterih informacijah pa naj bi požar izbruhnil v delu objekta, kjer je kuhinja.



Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je sicer za Radio Maribor povedala, da je bilo dan prej, ko so odhajali domov, še vse v redu in da ne ve, kaj bi lahko zagorelo, prav tako ne morejo oceniti višino nastale škode, stanje po požaru je sicer direktorica ocenila kot strašno. Po njenih besedah je ostrešje objekta videti neuporabno, prav tako je vsa lesena oprema prepojena z vodo. Ko bodo vso opremo pregledali, bodo lahko ocenili, kaj je še uporabno, je povedala.

Kot je povedala Kovačičeva za STA, so nekateri starši pripravljeni priskočiti na pomoč, tako da bodo njihovi otroci ostali doma, drugi pa bodo začasno bodisi v drugi enoti vrtca bodisi v prostorih bližnje waldorfske osnovne šole.

Sicer pa trenutno v vrtcu poteka obsežna delovna akcija, v kateri sodeluje več kot 60 staršev in podpornikov vrtca. Po besedah Kovačičeve je bil odziv ljudi, ki so pripravljeni pomagati, neverjeten.

Na kraju požara se je oglasil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je zagotovil, da bo občina takoj ukrepala, poiskala rešitve za sanacijo ter zagotovitev ustreznih pogojev za otroke v čim krajšem času. Objekt, v katerem je vrtec, je namreč v lasti občine. Direktorico vrtca je poklical tudi minister za izobraževanje Jernej Pikalo, ki je ponudil pomoč, prihodnji teden pa si bo prizorišče požara tudi ogledal.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine