Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Komu se je zamerilo ljutomersko sodišče?

Storilec naj bi bil stari znanec vseh organov pregona, a uničenje tuje lastnine mu bo treba najprej dokazati. 
Razdejanje na sodišču v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal
Razdejanje na sodišču v Ljutomeru. FOTO: Oste Bakal
Oste Bakal
22. 3. 2019 | 12:35
22. 3. 2019 | 13:10
1:33
Ljutomer – Kot vse kaže, so se sodniki Okrajnega sodišča v Ljutomeru nekomu izmed državljanov močno zamerili. Neznanec, ki so mu policisti že na sledi, saj je menda stari znanec vseh organov pregona, se je namreč v noči med četrtkom in petkom znesel nad stavbo sodišča. Popisal je stene in razbil stekla na najmanj štirih oknih, v notranjost objekta pa je skozi okna priletelo kar nekaj granitnih kock.

A čeprav storilca menda že poznajo, mu je najprej treba kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja tuje lastnine dokazati.

Zgodilo se je sicer v petek nekje po tretji uri zjutraj, ko je policijska patrulja PP Ljutomer med obhodom po mestu zaznala, da se pri sodišču nekaj dogaja. »Z zbiranjem obvestil na kraju in z ogledom je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci s sprejem popisali fasado zgradbe in z granitnimi kockami zlomili stekla na oknih,« je potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

V petek dopoldne si je razdejanje ogledal tudi predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodnik Branko Palatin, in povedal, da policisti opravljajo preiskavo, sami pa bodo čim prej sanirali škodo na stavbi. Višina škode za zdaj še ni znana.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine