Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Kemik iskal morilca, da bi se znebil priče

Za poskus napeljevanja k uboju in poskus napeljevanja k umoru bo Michel Stephan za zapahi več kot 23 let.
Po prestani kazni bodo Michela Stephana še izgnali za pet let. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Po prestani kazni bodo Michela Stephana še izgnali za pet let. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
21. 10. 2024 | 20:24
6:33

V nadaljevanju preberite:

Kriminalista Dušana Mikolčeviča­ je pred sedmimi leti gotovo presenetil klic odvetnika Jožeta­ Hribernika, ki je naznanil, da njegovega klienta Mervana Šljivarja­ v zaporu sopripornik nagovarja k umoru.

Ta sopripornik da je Libanonec s francoskim potnim listom dr. Michel Stephan, ki je bil takrat že v priporu, ker je Iračana Alija Hamzaha Rashida napeljeval k uboju uslužbenca Kemijskega inštituta dr. Janeza Plavca. A ker je Rashid postal zaščitena priča, ki bi ga lahko spravila za zapahe, se je odločil, da se bo znebil še njega, zaradi česar se je obrnil na dva sojetnika.

Če je kriminalist morda sprva podvomil o zgodbi, so vse dvome pozneje razblinile podrobnosti zločinskega načrta, po katerih je bilo jasno, da si jih pripornika nista mogla izmisliti. Šlo je namreč za številne osebne podatke zaščitene priče, ki niso bili znani javnosti, očitno je bilo tudi, da se ga je domislil nekdo z znanjem kemije. Policija je zbrala dokaze, tožilstvo je proti Stephanu vložilo obtožnico, sodišče je danes po dokaznem postopku razsodilo, da je krivda za poskus napeljevanja k umoru ­dokazana.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine