Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Izvedenec ni ugotovil, da bi strelec z avtom divjal

Poldrugo leto po streljanju na ljubezenskega tekmeca lahko 28-letni Matjaž Ferlič pričakuje sodbo.
Matjaž Ferlič v svojem zagovoru trdi, da se je želel s tekmecem le pogovoriti. FOTO: Aleš Andlovič
Matjaž Ferlič v svojem zagovoru trdi, da se je želel s tekmecem le pogovoriti. FOTO: Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
9. 10. 2018 | 06:00
3:46
Maribor – Poldrugo leto je že 28-letni Matjaž Ferlič za zapahi priporniške celice in tako bo ostalo še najmanj do konca tega meseca. Sodnica dr. Barbara Nerat je zavrnila predlog odvetnice Tanje Kompara, da bi možakarja, ki ga obtožnica bremeni poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti, spustila na prostost ali vsaj v hišni pripor.

Z zaslišanjem izvedenca prometne stroke Petra Vidmarja se je končal dokazni postopek in sodnica Neratova je že povedala, da za konec oktobra pričakuje sklepno besedo strank. Nato bo vse pripravljeno, da bodo Matjažu Ferliču razglasili sodbo. Čeprav odvetnici in njeni stranki ni uspelo z odpravo pripora, sta včeraj kljub temu zadovoljno zapuščala sodno dvorano. Izvedenec prometne stroke na podlagi razpoložljivega gradiva ni mogel z gotovostjo potrditi, da je obtoženi Matjaž Ferlič res divjal in ogrožal druge udeležence v prometu, kot mu je to očitano v obtožnici. Po ogledu razpoložljivih posnetkov je sodni izvedenec Peter Vidmar ocenil, da sta oškodovanec, takrat 36-letni Dejan G., in zasledovalec Matjaž Ferlič skozi križišče Titove, Tržaške in Ptujske ceste ter Ceste proletarskih brigad vozila s 75 in 41 kilometri na uro, skozi krožišče na Titovi cesti ob mariborskih zaporih pa okoli 45 kilometrov na uro.

Ugotovljene hitrosti so bile kot naročene za odvetnico Kompara, ki je izvedencu v usta želela položiti, da »sta vozila skoraj v okviru prometnih predpisov«. Čeprav je vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič nasprotoval, je izvedenec odvrnil: »Morda sta vozila nekaj kilometrov na uro več.« Izvedenec Vidmar je še ocenil, da bi oba udeleženca hitreje kot s hitrostjo 45 kilometrov na uro skozi krožišče pri mariborskih zaporih stežka peljala: »Glede na geometrijo vozila in radij cestišča bi hitreje šlo težko.«
 

Na srečo ni bilo drugih vozil


Agresivno vožnjo pa je izvedenec Vidmar zaznal le, ko je Ferlič zapeljal s parkirišča pri Lesnini: »V tistem trenutku k sreči ni bilo drugih vozil, ki bi mu prečkale pot.« Kot nevarno vožnjo pa je izvedenec prepoznal situacijo, ko sta avtomobila vozila tik drug za drugim, brez ustrezne varnostne razdalje. »To se dogaja tudi drugače v prometu in tisti, ki je spredaj, ima občutek, kot da ga nekdo preganja. To je mogoče označiti kot agresivno vožnjo,« je sklenil izvedenec.

Od začetka sojenja Matjažu Ferliču je minilo že več kot leto dni. Njegov sodni proces zaradi strelskega pohoda, ki ga je začel s prvim streljanjem na Bistričana Dejana G. na parkirišču ob nekdanjem trgovskem centru Lesnine v Hočah, se je začelo septembra lani. Povod za streljanje je bilo ljubosumje, saj je oškodovanec tedaj v avtu sedel s Ferličevo partnerko Tejo B. in njunim štiriletnim otrokom. Dejan G. je nato z avtom zbežal, Ferlič pa mu je s svojim avtom sledil do Maribora. Na policijski postaji je oškodovanec odložil otroka in Tejo B., sam pa se je z avtomobilom odpravil proti domu. A se je uštel, da se je zasledovalca znebil, saj mu je bil Ferlič kmalu spet za petami in mu na križišču v Hočah z avtom zaprl pot. Napadeni se je z vratolomno vožnjo izmuznil, večkrat poklical na pomoč policijo, na koncu pa se je zatekel na policijsko postajo v Vošnjakovi ulici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine