Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Hrvaška policija prijela slovenska državljana, iskana zaradi poslovnih goljufij

Iskana Slovenca sta se predala sama.
FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo
S. S.
2. 8. 2019 | 13:00
2. 8. 2019 | 13:09
1:31
Enota za ciljno iskanje oseb hrvaške kriminalistične policije, tako imenovana enota FAST (Fugitive Active Search Team), je včeraj na mednarodnem mejnem prehodu Orašje odvzela prostost državljanoma Slovenije, in sicer 55-letnemu moškemu in 54-letni ženski.

Slovenska državljana sta bila od leta 2013 na begu v tujini, slovenski pravosodni organi pa so zaradi kaznivih dejanj poslovnih goljufij proti njima že takrat razpisali mednarodni tiralici, so zapisali na spletni strani policije.
Do 1. avgusta 2019 sta se skrivala v tujini, za predajo pa sta se po dolgotrajnem begu odločila sama in zato pred nekaj dnevi stopila v stik z enoto za ciljno iskanje oseb slovenske kriminalistične policije.

Slovenska državljana sta bila na seznamu najbolj iskanih beguncev, slovenska kriminalistična policija pa ju je doslej iskala tudi s pomočjo Europola in Europolove spletne strani Europe's Most Wanted.

V torek sta slovenska in avstrijska kriminalistična policija prijeli 46-letnega državljana Slovenije, iskanega zaradi prestajanja enajstletne zaporne kazni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine