Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Družina Mikek potrebuje nov dom

Območno združenje Rdečega križa Slovenj Gradec poziva ljudi k pomoči. 
Pogorišče v Spodnjem Razborju. FOTO: PGD Podgorje
Pogorišče v Spodnjem Razborju. FOTO: PGD Podgorje
18. 4. 2020 | 09:40
2:10
Slovenj Gradec – Po požaru, ki je v minulem tednu povsem uničil dom šestčlanske družine Mikek iz Spodnjega Razborja, je Rdeči križ Slovenije, območno združenje Slovenj Gradec začel akcijo zbiranja finančnih sredstev za gradnjo nove hiše. 

Sekretarka območne organizacije Rdečega križa v Slovenj Gradcu Anka Matvoz je povedala, da ljudje že pomagajo. Na poseben račun, ki so ga odprli za pomoč družini, je darovalo že 69 posameznikov, donacije napovedujejo tudi nekatera podjetja. 

»Prostovoljne prispevke za pomoč družini na terenu zbirajo tudi prostovoljci Rdečega križa iz Razborja, člani tamkajšnjega kulturnega društva in vaške skupnosti. Tudi oni bodo denar, ki ga bodo zbrali, nakazali na račun, s katerega se bodo plačevali računi za gradnjo hiše,« je napovedala Anka Matvoz.



Družina, ki se je nastanila pri sorodnikih, je trenutno preskrbljena z najnujnejšimi oblačili, obutvijo in hrano. Vse dobre ljudi, ki želijo darovati kose pohištva, vzmetnice, posteljnino, posodo in še kaj, kar bo družini kasneje prišlo prav, naprošajo, naj z donacijami počakajo, saj Mikekovi stvari nimajo kam odložiti. 

Z gradbenimi stroji še odstranjujejo posledice požara. FOTO: Maja Stropnik
Z gradbenimi stroji še odstranjujejo posledice požara. FOTO: Maja Stropnik


Maja Stropnik, domačinka iz Spodnega Razborja pravi, da je družina zaradi požara, do katerega naj bi prišlo zaradi poškodovane električne napeljave, zelo prizadeta. Najbolj otroka, ki obiskujeta prvi in tretji razred. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine