Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V nesreči na dolenjski avtocesti dve usebi umrli, avtocesta znova odprta

Nesreča se je zgodila pri izvozu Višnja Gora, udeleženih je bilo kar enajst vozil. Več poškodovanih so odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
13. 5. 2023 | 15:13
13. 5. 2023 | 22:16
3:30

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so jih nekaj pred 13.30 obvestili o hudi prometni nesreči, do katere je prišlo na dolenjski avtocesti, in sicer pri izvozu Višnja Gora v smeri Novo mesto. Avtocesta je bila na tem delu do večera zaprta.

»Po doslej znanih podatkih je bilo v nesreči udeleženih enajst osebnih in tovornih vozil, avtocesta pa je v smeri proti Dolenjski v celoti zaprta. Več oseb je v nesreči zadobilo telesne poškodbe in so bile odpeljane v UKC Ljubljana, dve osebi pa sta zaradi posledic, zadobljenih v prometni nesreči, na kraju umrli,« so popoldne sporočili policisti.

Umrla sta 74-letni moški in 67-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta bila potnika v kombiju.

Zvečer so s policije posredovali več informacij. »Po doslej znanih podatkih je 73-letnik voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb.

Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija. Voznik kombija se je lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju,« so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

»Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22-letni voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti in jih nekaj prevozil, ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.

Za vsemi navedenimi je varno ustavil tudi voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. 47-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njimi, je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreč. V tej nesreči so bili eden od voznikov in trije potniki lažje poškodovani.«

Kot so še zapisali, bodo povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic zaprta do večera. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine