Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Celjska policija ovadila mladoletnega državljana Kosova

Osumljenec je na družbenih omrežjih objavil tudi svojo fotografijo z dvema puškama Kalašnikov ter tako dodatno ustrahoval vrstnike.
Skupina mladoletnih kosovskih državljanov je nasilje nad sovrstniki izvajala že od aprila letos. FOTO: Shutterstock
Skupina mladoletnih kosovskih državljanov je nasilje nad sovrstniki izvajala že od aprila letos. FOTO: Shutterstock
P.V.
17. 12. 2018 | 09:20
17. 12. 2018 | 09:26
2:36
»V začetku decembra smo bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju  tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici,« je sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi celjske policije.

Skupina mladoletnih kosovskih državljanov je nasilje nad vrstniki izvajala že od aprila letos. Predstavniki PU Celje so bili pri obravnavi tega primera obveščeni, da je skupina napadalcev dijaka, ki okreva v bolnišnici, ter še enega dijaka napadla že spomladi, a so bili takrat le lažje poškodovani. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili tudi, da je mladoletnik s Kosova vsaj enega mladoletnega dijaka izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja. Osumljenec je na družbenih omrežjih objavil tudi svojo fotografijo z avtomatskim orožjem ter na ta način dodatno ustrahoval vrstnike.

Osumljeni  mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov. FOTO: Arhiv Pu Celje
Osumljeni  mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov. FOTO: Arhiv Pu Celje

 
Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, povzročitve hudih telesnih poškodb ter izseljevanja so mladoletnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Grozi mu od tri do pet let zaporne kazni.

Pred dvema letoma, marca 2016 so sicer v Celju zaradi nasilništva nad mladoletnimi odvzeli prostost 20-letnemu državljanu Kosova. Napadalec je bil izgnan iz države, od takrat do zdaj pa celjska policija ni zabeležila izstopajočih primerov nasilja nad mladimi. »Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje,  ne glede na obliko, bodisi  verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki,« so še sporočili s PU Celje ter mladoletnike pozvali, naj o tovrstnem ravnanju obvestijo starše, profesorje ali prijatelje ter zadevo prijavijo policiji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine