Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

24-letnika sumijo poskusa umora 22-letnice

22-letnico je večkrat zabodel 24-letnik, državljan Slovenije in Severne Makedonije, motiv napada še ni znan. Žrtev je v ljubljanskem UKC.
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Be. B.
12. 10. 2021 | 13:21
12. 10. 2021 | 14:31
1:50
Včeraj zjutraj se je zgodil napad z nožem v Postojni na Tržaški cesti. Nekaj pred 6.40 zjutraj so na policijski postaji prejeli več klicev občanov iz Postojne, ki so povedali, da na Tržaški cesti leži ženska, ki kliče na pomoč, s kraja zločina pa je odpeljalo vozilo.

image_alt
Ženski, stari 22 in 48 let, žrtvi napadalcev z nožem


Kot je danes pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper Primož Ogrinc, so ugotovili, da je bila 22-letnica večkrat zabodena z ostrim predmetom in je bila zaradi hujših poškodb odpeljana v ljubljanski UKC, saj je bilo njeno življenje ogroženo. Informacij o tem, ali je 22-letnica še vedno v smrtni nevarnosti, Ogrinc ni podal.

Na podlagi podatkov in preiskave so ugotovili, kdo je lastnik in uporabnik vozila, ki so ga izsledili in mu vzeli prostost. Napadalec je 24-letni državljan Slovenije in Severne Makedonije. Kot je povedal Ogrinc, bodo danes opravili še hišno preiskavo in preiskavo vozila, nato pa bo 24-letnik priveden pred sodnika. Motiv za napad še ni znan oziroma zaradi interesa preiskave teh okoliščin še ne morejo pojasniti. Prav tako še ni jasno, ali sta se žrtev in napadalec poznala.

24-letnik bo ovaden za poskus umora in bo pred iztekom 48-urnega pridržanja priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Koper, je pojasnil Ogrinc.

INFOGRAFIKA: Delo
INFOGRAFIKA: Delo

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine