Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Pričakovani zgodovinski obrati

Jastoga so nekdaj uporabljali kot gnojilo, z njim so stregli zapornikom, ostrige so bile nekdaj hrana revnih.
Jastog, danes vrhunsko cenjena sestavina, je bil nekdaj čisto nasprotje tega. FOTO: Dean Dubokovič
Jastog, danes vrhunsko cenjena sestavina, je bil nekdaj čisto nasprotje tega. FOTO: Dean Dubokovič
2. 1. 2022 | 16:00
7:01

Danes ne poznamo več banan sorte gros michel, saj jo je vzela tako imenovana panamska bolezen, nevarna okužba s tropsko glivo; najbolj razširjeno sorto cavendish zdaj ogroža podobna bolezen. Prebrati je mogoče tudi svarila, da utegnejo danes povsem vsakdanji užitki, kakršne dajejo skodelica odlične kave, dober zrezek in različne začimbe, zaradi spremenjenih podnebnih razmer in spremenjenega okusa postati redko razkošje. Kako pa je bilo včasih, kaj smo jedli?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine