Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Najhujše šele prihaja

Zaradi podražitve energentov, surovin, embalaže in delovne sile se nam obeta občuten dvig cen hrane. Kaj nas čaka in ali bi to lahko preprečili?
Slovenija dosega več kot 100-odstot­no samopreskrbo le pri nekaterih produktih, drugod potenciala ne izkoriščamo. FOTO: Jure Eržen
Slovenija dosega več kot 100-odstot­no samopreskrbo le pri nekaterih produktih, drugod potenciala ne izkoriščamo. FOTO: Jure Eržen
8. 1. 2022 | 08:00
12:50

V nadaljevanju preberite:

V Sloveniji so se cene življenjskih potrebščin v letu 2021 zvišale za 4,9 odstotka, cene hrane pa za štiri odstotke. Po podatkih Sursa se je krompir podražil za kar 25 odstotkov, navadno jedilno olje za približno 20, kruh za dobrih šest odstotkov, testenine in kuskus za tri odstotke. Dražja sta tudi sadje, za sedem odstotkov, in zelenjava, za dva odstotka. Občutne podražitve hrane po napovedih proizvajalcev in trgovcev šele prihajajo.

O tem, kaj se na trgu oziroma v tako imenovani agroživilski verigi sploh dogaja, smo se pogovarjali z rednim profesorjem na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru dr. Črtomirjem Rozmanom, ki je tudi predstojnik doktorskega študija Agrarna ekonomika.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine