Priznani vinar iz družinskega podjetja Istenič, ki je pred kratkim prejelo še eno mednarodno nagrado, nam je razložil, kako uživati v vinu brez slabe vesti.
Galerija
Povsod je treba najti neko zmernost, srednjo pot, če želiš biti srečen, poudarja Miha Istenič. FOTO: Aleš Fevžer
Lahko se pohvalijo z več kot stotimi mednarodnimi priznanji kakovosti, poleg teh pa še s kopico na državni ravni. Isteničeva penina No. 1 je pred kratkim dobila nagrado na Nizozemskem, v kategoriji od 15 do 20 evrov, v kateri je konkurenca največja. Ob skorajšnjem 80. rojstnem dnevu Mihovega očeta Janeza Isteniča, ki je po drugi svetovni vojni kot prvi zasebnik na slovenskih tleh začel pridelovati penino pod lastno blagovno znamko, bodo v domačem krogu nazdravili z novim izdelkom iz modrega pinota, ki pa ga tokrat zaradi epidemioloških razmer ne bodo dali na trg. Miha Istenič nam je zaupal, kje je po njegovem prepričanju meja med kulturo pitja in t. i. mokro kulturo, ki vodi v alkoholizem.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji