Neomejen dostop | že od 9,99€
Hrustljava skorja in mehka sredica: kruh je jed, ki se je nikoli ne naveličamo, še posebej če nosi v sebi vse tisto, kar so vanj zamesili naši predniki. Pristne sestavine in veliko ljubezni.
Nedvomno je dober kruh najljubši spremljevalec naših dnevnih obrokov – kot glavna zvezda zajtrkov in okusnih malic ter kot tista prava kulinarična pika na i ob kosilu ali večerji. Zamislite si krožnik domače enolončnice z debelim kosom kruha. Ali pa, ko s kruhom popivnate še zadnje ostanke solate v skledi.
Kruh je nedvomno začetek neskončnih gurmanskih kreacij in je lahko popoln zaključek vsakega obroka. Vendar: pomembno je, da izberete takšnega, ki vas nikoli ne bo razočaral.
Žito je v svojo ponudbo izjemnih kruhov dodalo še enega zmagovalca – kruh 5ka. Že na prvi pogled spominja na domač hrustljavi kruh, njegove glavne sestavine pa potrjujejo njegov preprosti značaj.
Kruh 5ka namreč odlikuje pet osnovnih sestavin: moka, voda, kvas, sol in ugodna cena. In to je vse, kar potrebujete za začetek neskončnih kulinaričnih doživetij.
Od petka do petka: Najnovejši družinski član kruhov Žito bo zaradi odlične cene in sestavin, ki bi jih izbrali tudi pri domačih pekovskih podvigih, nedvomno postal priljubljen v številnih slovenskih gospodinjstvih.
Odnesete ga lahko tudi s seboj za službeno malico – med dve mehki rezini kruha lahko dodate različne namaze in jih obogatite s svežo ali kisano zelenjavo. Če pa stavite na retro življenjski slog, potem je recept za zmagovalno malico jasen: dve debeli rezini 5ke, v sredini pa piščančji »dunajc« ali jajčna omleta. Se vam že cedijo sline? Berite naprej in odkrijte še dva naša predloga za hitro in okusno malico, ki si zaslužita čisto 5ko!
Sestavine:
Priprava:
Narežite tri rezine avokada, ga pokapljajte z nekaj kapljicami limone, dodajte sol in poper. Narežite dve rezini kruha 5ka in začnite sestavljati: obe rezini kruha namažite s sirnim namazom, nato na spodnjo rezino dodajte najprej losos in povrhu še avokado. Pokrijte še z zgornjo rezino kruha in odnesite v službo.
Sestavine:
Priprava:
Narežite dve rezini kruh 5ka in začnite sestavljati: obe rezini kruha namažite z zeliščnim maslom, nato na spodnjo rezino dodajte nekaj listov špinače, sir, kuhan pršut in spet špinačo. Pokrijte še z zgornjo rezino kruha in odnesite v službo.
Kruh pekarne Žito je vedno začetek kakšne izjemno kulinarične avanture. S kruhom 5ka pa so v Žitu svojim kupcem ponudili tisto, kar je v današnjih časih najbolj iskano: preprostost in domačnost.
Naročnik oglasne vsebine je Podravka