![Mit, da je deciliter rdečega vina dober za zdravje, je povezan s posameznimi spojinami rdečega vina, predvsem z resveratrolom. FOTO: Vincent West/Reuters](https://www.delo.si/media/images/20230626/1470041.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
Podobno kot »eno jabolko na dan odžene zdravnika vstran« je med ljudmi zasidrano prepričanje, da je deciliter rdečega vina ravno tako blagodejen za zdravje. Študije, ki naj bi to potrjevale, posebej omenjajo antioksidant resveratrol, toda vsebnost koristnih snovi v rdečem vinu ni niti približno tolikšna, da bi lahko zaradi njih pričakovali ugodne vplive na zdravje, še zlasti, če jih primerjamo s pogubnimi posledicami, ki jih ima alkohol.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji