Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Koncept prihodnosti: 300 ton manj soli in 1423 ton manj sladkorja

Smernice za uravnoteženo prehrano so jasne: manj maščob, soli in sladkorja ter več hranljivih in trajnostnih živil. Kako doseči pravo prehransko ravnovesje?
Bolj uravnotežene navade v prehranjevanju lahko v svoj vsakdan vpeljemo na več načinov. FOTO: Depositphotos
Bolj uravnotežene navade v prehranjevanju lahko v svoj vsakdan vpeljemo na več načinov. FOTO: Depositphotos
30. 3. 2023 | 08:29
5:26

Hiter življenjski tempo ne sme postati izgovor za slabo dieto. Potrebujemo le prave usmeritve, nove navade in izdelke, ki nam bodo zagotavljali brezskrbnost pri vsakem obroku.

S pravo izbiro živil do boljšega počutja

Bolj uravotežene navade v prehranjevanju lahko v svoj vsakdan vpeljemo na več načinov. Prvi korak sta nedvomno organizacija in načrtovanje obrokov. Zastavimo si konkretne cilje in določimo, kakšno hrano želimo vključiti v svojo prehrano. Pri tem je treba upoštevati naslednje zlato pravilo: iz jedilnikov črtamo ali vsaj konkretno zmanjšamo slabe prigrizke, mastna živila in se izogibamo hitro prehrani. Pri tem je pomembno, da v trgovini med množico izdelkov, ki so na voljo, znamo prepoznati prave. Pozorno preverjamo deklaracije in izberemo tista živila, ki so preverjene kakovosti, vsebujejo manj sladkorja, soli in maščob.

Jedilnike obogatimo s hranljivimi izdelki, kot so zelenjava, sadje, stročnice, oreščki in semena, ki so bogata z vitamini, minerali in antioksidanti.

V zadnjih letih uravnotežen življenjski slog predvideva še en zelo pomemben trend – živila, ki so pridelana in predelana na trajnosten način.

V segmentu otroške hrane, žitaric za zajtrk in sadnih namazov so v Podravki v 9 letih porabili 1.423 ton sladkorja manj. FOTO: Depositphotos
V segmentu otroške hrane, žitaric za zajtrk in sadnih namazov so v Podravki v 9 letih porabili 1.423 ton sladkorja manj. FOTO: Depositphotos

Podravka s posebnim poslanstvom: hrana, ki z dobrim hrani

In ko na prodajnih policah iščemo izdelke, ki bodo zagotovili brezskrbno izbiro za uravnoteženo prehrano, potem lahko pravi odgovor najdemo v blagovni znamki Podravka. Svojim potrošnikom namreč zagotavljajo izdelke, ki poskrbijo za vse to, hkrati pa ohranjajo prepoznaven okus.

Že pred 10 leti so oblikovali nutritivno strategijo, ki je postala njihov vodnik pri razvoju novih in prenovi obstoječih receptov. Vse to z namenom, da svojim kupcem v vsakem trenutku ponudijo dostopne in hkrati visokokakovostne izdelke primerne hranilne vrednosti in odličnega okusa. In ker so ti cilji danes že v celoti izpolnjeni, je prišel čas za novo poglavje.

Z izboljšanjem sestave svojih najbolj znanih izdelkov je Podravka od leta 2014 do 2022 zmanjšala količino soli v celotni ponudbi. FOTO: Depositphotos
Z izboljšanjem sestave svojih najbolj znanih izdelkov je Podravka od leta 2014 do 2022 zmanjšala količino soli v celotni ponudbi. FOTO: Depositphotos

Podravka si je do leta 2027 zastavila 4 glavne cilje:

  • dodatno zmanjšanje količine soli in sladkorja v novih in inovativnih izdelkih – kar za 20 % glede na trenutno povprečje,
  • v 75 % novih in inovativnih izdelkov uvajanje vsaj ene sestavine, ki spodbuja uravnoteženo prehrano,
  • 40 % lastnih izdelkov bo temeljilo na trajnostni prehrani, tj. na sadju, zelenjavi, stročnicah, polnozrnatih žitih in rastlinskih beljakovinah,
  • vsi Podravkini izdelki bodo podpirali trajnostno prehrano.

Podravka tako nedvomno že 75 let proizvaja hrano, ki z dobrim hrani – s tradicijo in odgovornostjo do svojih kupcev in s cilji, ki jim bodo omogočili, da bodo njihovi izdelki še boljši in še bolj trajnostni.


Naročnik oglasne vsebine je Podravka

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine