![Pohištveni predmeti iz kuhinje z začetka 20. stoletja so narekovali ciljno zbiranje stare gospodinjske opreme in nastala je Babičina kuhinja. Foto Simona Fajfar](https://www.delo.si/media/images/20230714/1482997.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
V času, ko so v Ljubljani gradili Zmajski most in nas je z Dunajem in Trstom povezala tudi železna cesta, je mojster v Kostelu naredil za tisti čas običajno trpežno kuhinjo mizo. Še po 170 letih se da sesti za njo, saj sodi v Babičino kuhinjo, del etnološke zbirke, ki so jo v Zgornjekolpski dolini zbrali v zadnjih nekaj letih. Premišljeno sestavljena in postavljena zbirka, ki je tematsko razporejena na grad Kostel in v kočo pod njim, govori o preteklosti tega območja. Je dragoceno pričevanje o minulem času, ki bi bilo upravičeno v ponos tudi veliko večjim krajem.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji