Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Vizualna umetnost

Edi Šelhaus: Pred zaprtjem retrospektivne fotografske razstave

Še nekaj dogodkov ob stoletnici rojstva znamenitega fotografa
Edi Šelhaus, vedno s fotoaparatom.<br />
Foto: Jure Eržen
Edi Šelhaus, vedno s fotoaparatom.<br /> Foto: Jure Eržen
11. 9. 2019 | 12:00
11. 9. 2019 | 12:14
1:47
Ob izteku pregledne razstave Edi Šelhaus – Retrospektiva v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani, na ogled bo do 29. septembra, načrtujejo še nekaj dogodkov, povezanih s fotografijami, življenjem in delom slovitega fotoreporterja.

Na teh dogodkih bodo sodelovali poznavalci in raziskovalci Šelhausovega življenja in dela. Tako bo danes ob 17. uri imela vodstvo po njegovem tržaškem obdobju Marta Ivašič, upokojena profesorica zgodovine iz Trsta. Po vodstvu bodo predvajali film o Ediju Šelhausu avtorja Aljoše Žerjala. Prihodnjo sredo, 18. septembra, bo prav tako ob 17. uri zadnje javno vodstvo po celotni razstavi avtorice Jožice Šparovec, še teden pozneje, v sredo, 25. septembra, pa ob isti uri predstavitev filma Edi Šelhaus: Bil sem zraven. Po filmu bo fotografa predstavil režiser Jurij Gruden.

Pregledno razstavo fotografij Edija Šelhausa so postavili v počastitev 100. obletnice njegovega rojstva. Na njej je prikazan izbor Šelhausovih posnetkov iz štirih obdobij njegovega delovanja: iz obdobja druge svetovne vojne, tržaškega obdobja, obdobja med letoma 1958 in 1972 in obdobja po letu 1972. To je tematska razstava iz bogatega fonda fotografij enega najbolj znanih slovenskih fotoreporterjev z izborom fotografij iz sveta filma, gledališča ter radia in televizije.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine