Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Razno

Preplet estetike in etike

V petek, 24. septembra, se bo kot razstavni prostor ponovno odprla Cukrarna, ena od najbolj karizmatičnih stavb v prestolnici.
Alenka Gregorič in Blaž Peršin se zavzemata za povezovanje lokalne umetniške scene, institucij in nevladnega sektorja.<br />
FOTO: Jože Suhadolnik
Alenka Gregorič in Blaž Peršin se zavzemata za povezovanje lokalne umetniške scene, institucij in nevladnega sektorja.<br /> FOTO: Jože Suhadolnik
11. 9. 2021 | 06:00
12. 9. 2021 | 16:35
14:45

V nadaljevanju preberite:


Cukrarna, ki je bila leta 1828 zgrajena kot rafinerija sladkorja, bo 24. septembra znova odprla vrata, a ne kot tobačna tovarna ali vojašnica, temveč kot največji razstavni prostor v prestolnici, ki pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane prinaša nove produkcijske zmožnosti, strategije in umetniške prakse.

Stavba, ki je bila po požaru leta 1858 zatočišče najranljivejših slojev prebivalstva (tudi umetnikov in piscev slovenske moderne), v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja pa kompleks socialnih stanovanj in zavetišč, bo kot galerija delovala pod umetniškim vodstvom Alenke Gregorič, ob tem pa mora po besedah direktorja MGML Blaža Peršina postati »prevodnik želje, da bi umetnost spodbujala nove razmisleke o času, v katerem živimo«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine