Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Oder

Poletni lutkovni pristan

Lutkovno gledališče Maribor, od danes do 30. avgusta.
Predstava <em>Dedek </em>v režiji Matije Solceta. FOTO: promocijsko gradivo
Predstava <em>Dedek </em>v režiji Matije Solceta. FOTO: promocijsko gradivo
M. V.
4. 8. 2018 | 05:00
2:11
Danes se v Lutkovnem gledališču Maribor začenja 29. Poletni lutkovni pristan, ki bo do 30. avgusta ponudil več kot dvajset predstav domačih in tujih lutkarjev ter nekaj spremljevalnih dogodkov. Organizatorji festivala so izmed več kot sto prijavljenih skupin in posameznikov izbrali dvajset predstav.

Večina prireditev bo izvedena v Amfiteatru LGM. Med tujimi lutkarji bo po večletnih prizadevanjih gostovalo slavno italijansko gledališče senc Gioco Vita s predstavo Nebo za medvede, ki lahkotno in obzirno spregovori o občutljivih temah skozi zgodbo dveh medvedov. Nemci prihajajo s predstavo Vetrič, bratislavsko gledališče pa gostuje z novo predstavo Matije Solceta Dedek, ki je nastala po resničnih dogodkih in govori o dragocenih trenutkih znotraj družine.



Gibalno-lutkovna predstava Leteča krava prihaja iz Nizozemske in je uvrščena v glavni program še dveh festivalov: Platforme sodobnega plesa in Performe. Prihajajo še gledališče Žilina iz Slovaške z Grdim račkom, iz Zagreba Puna kuća in iz Italije CTA Gorica s predstavo za najmlajše. Iz Slovenije so v gledališču izbrali predvsem neodvisne lutkarje, med njimi Rozinteater s predelavo Kekca, Pripovedno gledališče gospodične Bazilike, Leo Menard, ljubljansko Gledališče Fru-Fru, Pupillo iz Lendave in Mestno gledališče Ptuj.

Da bo ritmično in poskočno, bosta poskrbela Murat in Jose ter Gledališče MalihVelikih. Festival bo zaokrožil koncert Katalene Enci benci Katalenci. Kot vsako leto bo otroška žirija predstave ocenjevala z zlatimi zvezdicami in ob koncu festivala izbrala najboljšo predstavo, ki prejme nagrado maček iz žaklja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine