Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Ocene

Ocenjujemo: Poslednji dvoboj, režija Ridley Scott

Film je soliden, čeprav morda nekoliko klišejski z upodab­ljanjem temnega srednjega veka, ki ga vodijo izključno prvinski, animalični nagoni.
Film nedvomno odpira relevantna vprašanja, res pa v tipično anglosaškem slogu s poudarjenim (melo)dramskim suspenzom in akcijskimi prizori poante nekoliko otopijo in ostanejo na ravni anekdotičnosti.

FOTO: Promocijsko gradivo
Film nedvomno odpira relevantna vprašanja, res pa v tipično anglosaškem slogu s poudarjenim (melo)dramskim suspenzom in akcijskimi prizori poante nekoliko otopijo in ostanejo na ravni anekdotičnosti. FOTO: Promocijsko gradivo
23. 12. 2021 | 10:05
24. 12. 2021 | 07:05
5:37

V nadaljevanju preberite:

Nenaklonjenost tako kritike kot občinstva se zdi  nenavadna; morda film ni poseben presežek, vendar le presega okvire nepretencioznega akcijskega žanra, saj družbenih, osebnih in intimnih konfliktov ne predstavlja zgolj kot generično vsebinsko dopolnilo, temveč kot vsaj enakovredno, če že ne dominantno paradigmo. Morda je nekoliko moteče multipliciranje videnj in flashbackov, saj se izpovedi v posameznih poantah drastično razlikujejo, spet v drugih pa so skoraj identične, kar vodi v repetitivnost in ne nazadnje v nekoliko nepotrebno dolžino filma, ki traja kar dve uri in pol.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine