Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Presenetljivi seznam malih revolucij

V letošnjem širšem izboru za najbolj prestižno otoško literarno nagrado je trinajst del avtorjev iz sedmih držav in s štirih celin.
Prvič so na seznamu nagrade booker kar štiri dela irskih avtorjev, prav tako so med finalisti štirje prvenci. FOTO: Bookerprize
Prvič so na seznamu nagrade booker kar štiri dela irskih avtorjev, prav tako so med finalisti štirje prvenci. FOTO: Bookerprize
8. 8. 2023 | 06:00
5:57

V nadaljevanju preberite:

»V sedmih mesecih smo prebrali 163 romanov in v tem času so se nam odprli celotni svetovi.« Tako je izbor trinajstih finalistov za prestižno britansko literarno nagrado, vredno 58.000 evrov, ki ob Nobelovi nagradi za književnost velja za verjetno najpomembnejšo literarno nagrado na svetu, opisala letošnja predsednica žirije Esi Edugyan.

Kratke knjige, knjige irskih avtorjev, prvenci, drugi romani, romani o tragikomičnih družinskih sagah, politiki, zatiranju manjšin, okoljskih spremembah, športni tekmovalnosti – tako so opisali letošnji širši izbor pri prestižni britanski nagradi booker. Finalna šesterica romanov bo znana 21. septembra, dobitnik pa 26. novembra. Kateri romani so v izboru?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine