Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Namesto lepotnih popravkov celostna prenova

Reviji Literatura so večkrat so očitali, da je videti (preveč) kot knjiga, je dejala njena odgovorna urednica Maja Šučur.
Po prenovi lahko vsebina bolj svobodno zadiha, je poudaril tehnični urednik Andrej Hočevar. FOTO: LUD Literatura
Po prenovi lahko vsebina bolj svobodno zadiha, je poudaril tehnični urednik Andrej Hočevar. FOTO: LUD Literatura
14. 3. 2023 | 10:10
14. 3. 2023 | 11:34
6:21

V nadaljevanju preberite:

»Odnos med oblikovalskimi rešitvami in vsebinskimi zasnovami (ali še bolj njihove diskrepance) razkrije včasih še največ o tem, kako neka kultura oziroma stroka razume samo sebe,« je v uvodniku zadnje številke revije Literatura z naslovom Stvar navade zapisal tehnični urednik Andrej Hočevar (PikaVejica).

Osrednji slovenski mesečnik za književnost, ki od leta 1989, potem ko se je odcepil od revije Problemi, izhaja kot samostojna revija, se je s prvo letošnjo številko predstavil v oblikovno prenovljeni podobi. (Že več zadnjih let izhaja devetkrat na leto, ima šest enojnih in tri dvojne številke; skupaj dvanajst.) Številko, katere glavna tema je knjižno oblikovanje, so pospremili z razpravo v uredništvu založbe LUD Literatura Kroji knjig in literarnih revij: obleka po meri, v kateri so sodelovali Zoran Pungerčar, Lucija Stepančič, Petra Černe Oven, Andrej Hočevar, Maja Šučur in občinstvo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine