Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Najtežje je povedati veliko z malo besedami

Piscem kratke proze motivacije ne manjka, med bralci pa prevladuje večje zanimanje za roman.
Za nagrado novo mesto so bili letos nominirani (z leve proti desni) Kazimir Kolar, Manka Kremenšek Križman, Tomaž Kosmač in Franci Novak. FOTO: Arhiv založbe Goga
Za nagrado novo mesto so bili letos nominirani (z leve proti desni) Kazimir Kolar, Manka Kremenšek Križman, Tomaž Kosmač in Franci Novak. FOTO: Arhiv založbe Goga
27. 9. 2022 | 06:00
9:53

V nadaljevanju preberite:

Na Ljubljanskem gradu je uredništvo za kulturo 3. programa Radia Slovenija – programa Ars pred kratkim podelilo že 31. nagrado za najboljšo kratko zgodbo; konec avgusta pa so v Novem mestu razglasili dobitnika nagrade novo mesto za najboljšo kratkoprozno zbirko minulega leta. Ta je nadomestila nagrado fabula ter se uveljavila kot edina svoje vrste pri nas.

Da je nagrada novo mesto, ki jo v okviru festivala Novo mesto short v soorganizaciji založbe Goga in Društva slovenskih literarnih kritikov podeljuje slednje, edina svoje vrste pri nas, pomeni, da posveča pozornost izključno izvirnim zbirkam kratke proze, medtem ko posamične zgodbe nagrajujejo natečaji, kot sta poleg Arsovega od vidnejših še natečaj revije Sodobnost in portala Airbeletrina. Brati jih je mogoče tudi na spletnih portalih ter v literarnih revijah, medtem ko jih v, denimo, (dnevnem) časopisju ne zasledimo (več).

Kakšni so motivi piscev za pisanje kratke proze, ali sledi kakšnim smernicam, koliko je pristane v zbirkah ter kakšen status uživa pri bralcih – tako izposojevalcih kot kupcih?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine