Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Izvirnost in divjost pesniškega izraza

Nova žepna založba Črna skrinjica je posvečena izvirni in prevodni poeziji ter pesniški teoriji.
Pesnica Aja Zamolo, glavni in odgovorni urednik Dejan Koban ter pesnica Urša Majcen. FOTO: Jure Eržen
Pesnica Aja Zamolo, glavni in odgovorni urednik Dejan Koban ter pesnica Urša Majcen. FOTO: Jure Eržen
3. 3. 2022 | 06:00
5:23

V nadaljevanju preberite: 

V slovenski literarni prostor pod okriljem Literarnega društva IA vstopa žepna založba Črna skrinjica, ki si želi predstavljati »vznemirljive avtorice in avtorje, tiste, ki jih etablirane založbe ne vidijo, opazijo ali pa so nanje preprosto pozabile«, ob tem pa dokazati, »da se pesniške knjige berejo veliko bolj, kot se kaže na prvi pogled«.

Urednika Dejan Koban in Miha Maurič sta povedala, da izbirata predvsem mlade pesniške glasove, tiste, ki še nimajo do konca napisane, kaj šele izdane knjige. »Nato vsak zase raziščeva, kdo odlično piše in že dolgo ni bilo o njej ali njem ničesar slišati, na koncu pa izbereva zanimivo mešanico ne­ukrotljive mladosti in preudarne ... ne morem reči starosti, morebiti srednje starosti.«

Ob tem je program Črne skrinjice usmerjen v izvirnost in divjost pesniškega izraza – tako v jeziku kot v vsebini –, mladim avtorjem pa bi radi ponudili možnost, da svoje pesmi čim prej izdajo v knjižni obliki. »Odločili smo se, da bomo prevzeli prvenstvo in tudi veliko odgovornost pri izdajanju vznemirljive poezije. Na to lahko naše pesnice in pesniki računajo,« je poudaril Koban.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine