Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Intimna refleksija z zadržanim portretom družine in družbe

Knjiga Zapiski o žalovanju Chimamande Ngozi Adichie je predvsem osebnoizpovedna in avtoterapevtska.
Chimamanda Ngozi Adichie, nigerijska pisateljica, ki živi v ZDA, ni samo izjemna pisateljica, temveč je tudi svojevrstna feministična ikona.

FOTO: George Osodi/AP
Chimamanda Ngozi Adichie, nigerijska pisateljica, ki živi v ZDA, ni samo izjemna pisateljica, temveč je tudi svojevrstna feministična ikona. FOTO: George Osodi/AP
2. 3. 2022 | 06:00
4:32

V nadaljevanju preberite:

Nigerijska pisateljica Chimamanda Ngozi Adichie, ki živi v ZDA, ni samo izjemna avtorica, ovenčana s številnimi nagradami in nominacijami za Nobelovo nagrado, temveč tudi svojevrstna feministična ikona. Njena zadnja knjiga Zapiski o žalovanju je morda najbolj osebnoizpoved­na med vsemi njenimi literarnimi deli. Besedilo ob izgubi očeta sledi vsem fazam žalovanja, ki sovpadajo s klasičnim procesom soočanja z izgubo – zanikanje, jeza, svojevrstno pogajanje z drugimi in s samim seboj ter na koncu stopnja sprejemanja in sprijaznjenje z usodo –, da bi premagala vso neizmerno žalost. Vez med njo in očetom je bila nedvomno tako izjemna, da je vsaka od teh stopenj zaznamovana s silnimi, pogosto zelo nasprotujočimi si čustvi, ki jih avtorica noče deliti zgolj z družinskimi člani, temveč s kar najširšim krogom bralcev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine