Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Intermezzo: Jesenska knjiga pisateljice v pomladi življenja

Pravkar je izšel dolgo pričakovani četrti roman irske pisateljice Sally Rooney Intermezzo, ki ga bo v slovenščini mogoče brati že v začetku oktobra.
Liki romana Intermezzo in odnosi med njimi so postali pomemben del njenega življenja, je pred časom dejala Sally Rooney. FOTO: Farrar Straus Giroux
Liki romana Intermezzo in odnosi med njimi so postali pomemben del njenega življenja, je pred časom dejala Sally Rooney. FOTO: Farrar Straus Giroux
24. 9. 2024 | 05:00
25. 9. 2024 | 12:48
6:11

V nadaljevanju preberite:

Pravkar je izšel dolgo pričakovani četrti roman irske pisateljice Sally Rooney, ki ga bo v slovenščini mogoče brati že v začetku oktobra. Intermezzo je po Pogovorih s prijatelji (2017), uspešnici Normalni ljudje (2018) in delu Kje si, prelepi svet?, ki je v izvirniku izšlo leta 2021, njen četrti roman. Kot pravi avtorica, se je s pisanjem zadnje knjige namučila, medtem ko ji je bilo pisanje Intermezza v veselje.

»Zelo na kratko bi lahko rekli, da je Intermezzo kompleksna zgodba o bridkosti in njeni erozivni moči v človekovem življenju. Obenem pa je, nič manj, zgodba o hrepenenju po lepoti in radosti življenja, za kateri niti ni treba imeti posebnih 'razlogov'; sami po sebi lahko osmislita življenje oziroma nakazujeta globlji smisel, ki ga razum niti ne dojema,« je o knjigi povedala prevajalka Vesna Velkovrh Bukilica, ki je v slovenščino prevedla vse romane Sally Rooney.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine