Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Veliki seksi hrup Lydie Lunch

Z zasedbo Big Sexy Noise bo zvečer nastopila v klubu Gromka v Ljubljani.
Lydia Lunch in Big Sex Noise<br />
Foto: Peter Hönnemann
Lydia Lunch in Big Sex Noise<br /> Foto: Peter Hönnemann
3. 6. 2019 | 10:00
3. 6. 2019 | 10:10
1:42
Zvečer bo ob 20.30 v ljubljanskem klubu Gromka na Metelkovi pokalo od energije zvoka. Le dan po svojem šestdesetem rojstnem dnevu bo pri nas spet nastopila znamenita legenda in boginja alternativnega rocka, pevka in avtorica Lydia Lunch, in sicer z zasedbo Big Sexy Noise, ki jo je ustanovila pred desetimi leti.

V postavi so še James Johnston (kitare), Terry Edwards (klaviature, saksofon) in Ian White (bobni). Vsi trije so tudi člani britanske alterrock zasedbe Gallon Drunk. Skupno pot so začeli z veličastnim epijem s šestimi skladbami. Med njimi sta bili tudi pesem Louja Reeda Kill Your Sons ter znamenita The Gospel Singer, ki jo je napisala z Gordonom. To zasedbo je v Ljubljani predstavila pred desetimi leti, kmalu po odprtju Kina Šiška. Američanka Lydia Lunch je umetnica več talentov – je igralka, pevka, pisateljica, pesnica in kot glavna ikona ameriške no wave scene je sodelovala z vsemi, ki jim je domač drugačen zvok.

Ta seznam je zelo pester, saj so med njimi Kim Gordon, Thurston Moore, Nick Cave, Marc Almond, Steven Severin, Rowland S. Howard, Michael Gira, The Birthday Party, Einstürzende Neubauten, Sonic Youth, Oxbow in mnogi drugi. V desetletju delovanja zasedbe Big Sexy Noise so svojo hrupno sporočilnost pristnega angažiranega bluesa ponesli v številne klube sveta. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine