Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Umrla legenda ameriškega kantrija

V svoji bogati in dolgi glasbeni karieri je prodal več kot 105 milijonov albumov. 
Kenny Rogers je v svoji karieri prodal več kot 105 milijonov albumov. FOTO: Suzanne Cordeiro/Afp
Kenny Rogers je v svoji karieri prodal več kot 105 milijonov albumov. FOTO: Suzanne Cordeiro/Afp
A. I.
21. 3. 2020 | 08:11
21. 3. 2020 | 08:56
1:30
Umrl je glasbenik Kenny Rogers. Predstavnik družine je povedal, da je umrl doma. Rogers  se je rodil v Teksasu in bil v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja velika glasbena zvezda, kraljeval na številnih pop in kantri lestvicah. Osvojil je tudi tri nagrade grammy. 

Znan je bil po baladah, kot so The Gambler, Lucille in Coward Of The Country in druge. Leta 2013 so ga počastili z vpisom v dvorano slavnih kantrija, istega leta je prejel tudi priznanje za življenjsko delo na področju kantri glasbe, poroča BBC

81-letni zvezdnik, katerega kariera je trajala več desetletij, je prodal več kot 105 milijonov albumov. Skupaj z Dolly Parton je avtor enega največjih kantri hitov vseh časov, skladbe Islands In The Stream, ki je doživela tudi številne priredbe. Upokojil se je leta 2017.

Poročen je bil petkrat in imel pet otrok. V sporočilu za javnost so člani njegove družine zapisali, da je bil njegov prispevek k zgodovini ameriške glasbe neizmeren. Kenny Rogers se je - kot prekaljen poslovnež - v zadnjih letih veliko posvečal gostinstvu in poslu z nepremičninami.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine