Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

The Postmodern Jukebox se vračajo

Zanimiv glasbeni projekt bo po enem letu spet na ogled v Hali Tivoli.
The Postmodern Jukebox dajo pesmim žlahtno patino.<br />
FOTO: Arhiv organizatorja
The Postmodern Jukebox dajo pesmim žlahtno patino.<br /> FOTO: Arhiv organizatorja
13. 6. 2019 | 13:00
13. 6. 2019 | 13:45
2:48
Nadčasovni glasbeni kolektiv The Postmodern Jukebox bo letos obkrožil svet v okviru turneje Welcome to the Twenties 2.0. (Dobrodošli v dvajseta 2.0). Turneja želi pripraviti svet na novo desetletje, za katero kreativni direktor Scott Bradlee upa, da bo povrnilo slog in mojstrstvo ustvarjanja, značilno za glasbo preteklih generacij. V Ljubljani bodo nastopili 10. novembra v Hali Tivoli.

»Zadnja dvajseta so nam dala jazz, edinstveno ustvarjalno formo ameriške kulture. Kdo pravi, da je nekaj podobnega nemogoče ustvariti tudi v dvajsetih letih novega tisočletja?« se sprašuje Bradlee. »Ljudje so utrujeni od senzacionalističnih naslovov v medijih in neumnih realističnih šovov ter siti zasvojenosti s pametnimi telefoni, ki nas v zadnjem desetletju tako razdvajajo. V majhnem kotičku pop kulture smo ustvarili prostor, v katerem lahko ljudje pozabijo na skrbi in se nam pridružijo na večerih, ki slavijo resnično glasbo in brezčasni slog – v živo in v resničnem življenju.
Ko ustvarjamo turnejsko različico koncepta Postmodern Jukebox, združujemo prave talente s pravo glasbo, z namenom ustvariti edinstveno izkušnjo za ljubitelje naše glasbe,« dodaja Bradlee.

The Postmodern Jukebox so nas <a href=lani navdušili.
FOTO: Arhiv organizatorja" img_id="1802052"/>
The Postmodern Jukebox so nas lani navdušili.
FOTO: Arhiv organizatorja


The Postmodern Jukebox bodo s turnejo Welcome to the Twenties 2.0 vstopili v novo desetletje s koncerti v skoraj 250 mestih po vsem svetu.

Zasedba je nastala bolj ali manj po naključju. Američan Scott Bradlee jo je ustanovil s skupino prijateljev in z leti je rasla in se razširila na nekaj sto sodelujočih. Preobrazbe popularnih pesmi v retro aranžmaje iz davnih desetletij, predvsem zgodnjega jazza in swinga, je postavil na raven svetovne uspešnice. Bradlee je namreč v svojem kletnem stanovanju v Queensu vsak teden z zasedbo naredil nov videoposnetek s svežo staro priredbo in tako postal svetovno prepoznaven fenomen na youtubu.

Zagotovo prepoznate pesmi, ki jih izvajajo, saj so med njimi največje svetovne uspešnice, kot so Creep (Radiohead), All About That Base (Meghan Trainor), Bad Romance (Lady Gaga),Oops … I Did it Again (Britney Spears), Umbrella (Rihanna), My Heart Will Go On (Celine Dion), You Give Love a Bad Name (Bon Jovi), Nothing Else Matters (Metallica), Last Christmas (Wham!) in druge.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine