Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Slowind, festival sodobne komorne glasbe

Ljubljana, Slovenska filharmonija, 6. 11., ob 19. in 20. uri ter ob 22.30. Drugi koncerti: 7., 13., 15. in 20. 11., ob 20. uri.
Slowind. FOTO: Jaka Babnik
Slowind. FOTO: Jaka Babnik
M. V.
6. 11. 2018 | 06:00
2:14
Člani renomiranega pihalnega kvinteta Slowind med 6. in 20. novembrom v Slovenski filharmoniji še zadnjič prirejajo istoimenski festival sodobne komorne glasbe. Zamišljen in izveden bo kot veliko praznovanje dvajsete edicije Festivala Slowind, ki je vsako leto bogatil slovenski in mednarodni kulturni prostor. Skladateljica Nina Šenk, letošnja umetniška vodja festivala, si je festivalski program s šestimi različnimi sporedi zamislila kot praznovanje obdobja, v katerem je slovensko občinstvo skozi Slowindovo okno zrlo v svet sodobne glasbe.

Med letošnje večje novosti sodi močna zastopanost živečih ženskih skladateljic, ki danes bolj drzno in pogumno od moških kolegov utirajo nova pota sodobne glasbe. Prvi festivalski koncert bo nocoj ob 19. uri uvedel pogovor z umetniško vodjo Nino Šenk. Na koncertu ob 20. uri bodo člani Slowinda s prijatelji po nekaj krajših solističnih skladbah izvedli dve večji deli, in sicer skladbi horizontal/vertikal Olge Neuwirth in Gaugalon za ulični teater korejske skladateljice Unsuk Čin.

Koncert bo vodila mlada dirigentka Jera Petriček Hrastnik. Ob 22.30 napovedujejo še nočni koncert, na katerem bo Slowind s prijatelji na koncertu Guillaume Dufay skozi prizmo našega časa izvedel priredbe Dufayeve renesančne glasbe izpod peresa skladateljice Isabel Mundry. Na tretjem koncertu 7. 11. bo nastopil Jack Quartet in Klemen Leben; 13. 11. bodo gostili zasedbo Klangforum Wien, ki se ji bo na koncertu 15. 11. pridružil še Slowind. Zaključni koncert 20. 11. pa bo prinesel skladbe, ki so jih za Slowind po ansamblovem naročilu napisali slovenski skladatelji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine