Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Po padcu z balkona umrl nekdanji član zasedbe One Direction

Liam Payne je bil star 31 let. Zaslovel je kot član fantovske glasbene skupine, ki je bila ustanovljena leta 2010 in je nastopala v oddaji X Factor.
Liam Payne med nastopom na otvoritveni slovesnosti letošnjih OI v Parizu. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Liam Payne med nastopom na otvoritveni slovesnosti letošnjih OI v Parizu. FOTO: Charles Platiau/Reuters
A. I., STA
17. 10. 2024 | 06:30
17. 10. 2024 | 10:14
3:28

Po padcu z balkona je umrl nekdanji član zasedbe One Direction Liam Payne. Star je bil 31 let. Umrl je v Argentini, potem ko je padel s tretjega nadstropja hotela v Buenos Airesu. Payne je zaslovel kot član fantovske glasbene skupine One Direction, v kateri je sodeloval skupaj s Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom in Zaynom Malikom.

Po poročanju BBC so policisti sprva prišli na kraj nesreče zaradi poročila o »moškem, ki kaže znake agresije, bil naj bi pod vplivom mamil in alkohola«. Na notranjem dvorišču hotela so slišali glasen zvok, kmalu zatem pa našli truplo. 

O okoliščinah Paynovega padca z balkona nihče ne želi špekulirati, bodo pa opravili obdukcijo. Payne je bil v argentinski prestolnici domnevno zaradi koncerta nekdanjega kolega iz skupine Nialla Horana, ki je bil pred dvema tednoma, poroča BBC.

Britansko zunanje ministrstvo je v stikih z argentinskimi oblastmi »zaradi smrti britanskega državljana«. Drugih podrobnosti niso razkrili. 

Liam Payne je sicer le nekaj ur pred smrtjo na Snapchatu zapisal, da je v Argentini lep dan. Ko je v javnosti odjeknila novica o njegovi smrti, so se pred hotelom začeli zbirati številni oboževalci, nekateri so prižgali svečo v njegov spomin. Tudi na družbenih omrežjih so se že začeli vrstiti sožalni zapisi.

Skupina One Direction je bila nekaj let ena največjih pop skupin na svetu. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Skupina One Direction je bila nekaj let ena največjih pop skupin na svetu. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Max George, član fantovske zasedbe The Wanted, je povedal, da je Payna spoznal v oddaji X Factor, in njegovo smrt označil kot nekaj strašnega. Obžalovanje ob smrti Liama Payna so izrazili številni kolegi iz sveta glasbe, pa tudi organizacije, kot so Spotify, MTV in Brit Awards.

Payne je zaslovel kot član fantovske skupine One Direction, ki je bila ustanovljena leta 2010 in je nastopala v oddaji X Factor. Kmalu je postala ena največjih pop skupin na svetu, leta 2016 pa so njeni člani naznanili, da bo za nedoločen čas prekinila delovanje. Leta 2019 je Payne izdal svoj edini solo album.

V zasebnem življenju je bil v zadnjih letih povezan s številnimi ženskami, med drugim s supermodelom Naomi Campbell, prav tako manekenko Mayo Henry, s katero se je zaročil leta 2020, nato pa sta se razšla, in nazadnje z ameriško vplivnico Kate Cassidy. V zadnjih letih je imel tudi zdravstvene težave, je poročal BBC, lani je bil dvakrat v bolnišnici.

Kot je pred dvema letoma povedal v intevjuju za Guardian, je na vrhuncu slave skupine One Direction začel piti in uživati zdravilo za epilepsijo kot stabilizator razpoloženja, da bi preprečil nenehne vzpone in padce, ki jih je doživljal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine