Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Neil Young je postal tudi Američan

Po novem ima ta kanadski glasbenik dvojno državljanstvo.
Neil Young je glasbeni aktivist.<br />
FOTO: Kevin Mazur
Neil Young je glasbeni aktivist.<br /> FOTO: Kevin Mazur
13. 3. 2020 | 10:10
13. 3. 2020 | 10:42
1:30
Trmasti kanadski glasbenik in družbeni aktivist Neil Young je pred 54 leti ilegalno prečkal mejo z Združenimi državami Amerike v starem pontiacu. Lani se je končno odločil, da bo zaprosil za ameriško državljanstvo, da bo lahko na predsedniških volitvah glasoval proti Donaldu Trumpu. »Z veseljem sporočam, da sem zdaj tudi uradno notri!« je kanadski glasbenik napisal na spletni strani, potem ko je kar nekaj mesecev trajal boj z ameriškimi uradniki za pridobitev dvojnega državljanstva.
 
Young je oboževalcem razložil, da je bil postopek dolgotrajen zaradi določbe o »dobrem moralnem značaju«, ki ga ameriške oblasti pričakujejo od tistih, ki zaprosijo za njihovo državljanstvo. Young je namreč v prijavi za priseljence priznal, da je kadil marihuano.

Ko sta z ženo, igralko Daryl Hannah, pridobila dokumente o naturalizaciji Los Angelesa, je to proslavil z videoposnetkom na instagramu, kjer je zapel Ponosen sem, da sem Kanaričan na melodijo pesmi God Bless the USA, ob tem pa mahal z mini ameriško in kanadsko zastavo. Povedal je, da je še vedno Kanadčan. »Tega mi nihče ne more vzeti, vendar bom lahko odslej sodeloval na ameriških volitvah in podprl Netrumpa,« je odločen Young.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine