Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Harlem Gospel Choir v Sloveniji

V koprski dvorani Bonifika bodo nastopili 20. decembra ob 21. uri in 22. decembra ob 20. uri v ljubljanskem CD
Harlem Gospel Choir &ndash; veselje religiozne glasbe.<br />
FOTO: promocijsko gradivo
Harlem Gospel Choir &ndash; veselje religiozne glasbe.<br /> FOTO: promocijsko gradivo
18. 12. 2018 | 10:00
18. 12. 2018 | 10:10
1:36
V Slovenijo prihaja velika gospelovska atrakcija, Harlem Gospel Choir iz New Yorka. V četrtek, 20. decembra,  ob 21. uri bodo nastopili v koprski dvorani Bonifika in v nedeljo, 22. decembra, ob 20. uri v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Svetovno znan zbor je prepoznaven predvsem po sodobnih izvedbah gospela s kančkom bluesovskega in jazzovskega dodatka in po svoji vokalni moči ter nalezljivi energiji. Že dvajset let so vzorčen ameriški gospelovski zbor, ki veliko nastopa po vsem svetu. Njihovi koncerti so dinamični, z njimi pa skušajo približati afro-ameriško kulturo, ki je stkana v gospelovsko glasbo, pobožno glasbo, značilno za cerkve temnopoltih v ZDA. Slogan vsakega njihovega nastopa je »zbližanje ljudi in narodov«.

Harlem Gospel Choir je v svoji bogati preteklosti nastopal za papeža, Nelsona Mandelo, Eltona Johna, Baracka Obamo, Oprah, sodeloval pa s svetovno znanimi umetniki, kot so U2, Mary J. Blige, André Rieu, Gorillaz, Diana Ross in Cindy Lauper. Zbor je leta 1986 ustanovil Allen Bailey. Idejo zanj je dobil po obisku praznovanja v čast dr. Martinu Luthru Kingu ml. v Harlemu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine