Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Duhovi sedanjosti Boris Beleta

Zasedba Duhovi predstavlja prvenec na Cankarjevih torkih.
Boris Bele na novi glasbeni dogodivščini. FOTO: Roman Šipić/Delo
Boris Bele na novi glasbeni dogodivščini. FOTO: Roman Šipić/Delo
26. 11. 2019 | 09:30
26. 11. 2019 | 13:38
1:35
Borisa Beleta, kitarista in pevca, najbolj poznamo kot vodjo kultne skupine Buldožer. Ker ta zasedba trenutno počiva, je oblikoval novo skupino Duhovi, ki je nedavno izdala prvenec Dobri duhovi prošlosti.

Ljubljanskemu občinstvu ga bodo premierno predstavili nocoj v klubu Cankarjevega doma ob 20 uri. Poleg Beleta, ki je avtor skladb, so v zasedbi še Luka Vehar, solo kitara, Miklavž Ašič - Miki, bas kitara, in Žiga Kožar, bobni. To ni projekt, to je nova slovenska rock skupina, je prepričan Bele. Na albumu, ki je izšel pri hrvaški založbi Croatia Records, je deset avtorskih pesmi.

Ker so vsa besedila v hrvaščini, nas je zanimalo, zakaj se je odločil za to. Kot nam je pred časom zaupal v intervjuju za Delo, je v tem jeziku ustvarjal vso svojo kariero zaradi večjega trga.

»Že pri Buldožerjih sva se z Markom Brecljem dogovorila tako, ker tudi njemu takratna srbohrvaščina ni delala težav. Sklenila sva, da bomo besedila pisali v tem jeziku, da bomo lahko nastopali po vsej Jugoslaviji. Zdaj se zgodovina ponavlja, le da tokrat v hrvaščini.« Glasba na albumu je preverjeno rockovska z vplivi bluesa, rhythm and bluesa in rock'n'rolla. Album je produciral Beletov prijatelj in soborec pri Buldožerjih Borut Činč.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine