Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Zlati globusi brez omembe Trumpa?

Voditelja Sandra Oh in Andy Samberg sta napovedala, da bo podelitev letos predvsem zabavna. Lani v znamenju gibanja #Jaztudi.
Takole sta igralka Sandra Oh in komik Andy Samberg razvila rdečo preprogo, po kateri se bodo sprehodili zvezdniki. FOTO: AFP
Takole sta igralka Sandra Oh in komik Andy Samberg razvila rdečo preprogo, po kateri se bodo sprehodili zvezdniki. FOTO: AFP
S. B.
4. 1. 2019 | 16:15
4. 1. 2019 | 16:24
2:34
Letos je čas za zabavo, sta pred 76. podelitvijo nagrad Zlati globus (po našem času bo v ponedeljek ob drugi uri zjutraj) napovedala voditelja prireditve, igralka Sandra Oh in komik Andy Samberg. »Mnogi ljudje so potrti, to pa je zelo dober razlog za smeh in praznovanje,« je za Hollywood Reporter dejal Samberg.

Sandra Oh in Andy Samberg bosta gostila 76. podelitev zlatih globusov v hotelu Beverly Hilton. FOTO: AFP
Sandra Oh in Andy Samberg bosta gostila 76. podelitev zlatih globusov v hotelu Beverly Hilton. FOTO: AFP
Njegova sovoditeljica pa je upanje vzbudila predvsem tistim, ki so naveličani, da se na vsaki prireditvi, zabavni ali ne, v ospredju pogovorov pojavi ameriški predsednik Donald Trump. Njemu nikakor ne nameram posvečati pozornosti, je obljubila Sandra Oh, tudi ena izmed nominirank za zlasti globus, in sicer za vlogo v seriji Ubij Eve.


 




Lani v črnem


Napovedi voditeljev so v nasprotju z lansko podelitvijo, ki je potekala v znamenju gibanja #Jaztudi. Na rdeči preprogi pred hotelom Beverly Hilton se takrat niso pogovarjali o modi in najlepše oblečeni zvezdnici, temveč so te v črnih oblekah sporočale, da se je iztekel čas spolnim zlorabam, neenakosti in diskriminaciji. Razlog za letošnje praznovanje je menda tudi podatek, da je globalna kinematografija dosegla rekordne prihodke v višini skoraj 37 milijard evrov.

Med kandidati za zlate globuse (prireditev velja za nekakšno napoved dobitnikov oskarjev) je v ospredju komedija Podpredsednik o nekdanjem ameriškem podpredsedniku Dicku Cheneyju, ki ima največ, šest nominacij.

Izstopajo še Zvezda je rojena, Črni panter, Blackkklansman, Bohemian Rhapsody in If Beale Street Could Talk, ki so tudi nominirani za najboljši film v kategoriji drame. V kategoriji muzikala oziroma komedije se za zlati globus potegujejo filmi Noro bogati Azijci, Najljubša, Zelena knjiga, Mary Poppins se vrača in Podpredsednik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine